Ferguson: Bio je apsolutno fantastičan, žalim što njega nismo doveli

Legendarni menadžer Mančester Junajteda Ser Aleks Ferguson tokom svog 27-godišnjeg mandata uMančesteru bio je odgovoran za dovođenje brojnih igrača, ali je isto tako svestan da je propustilo brojne šanse da dovede sjajna pojačanja.

Kada mislim o tome koje smo igrače propustili da dovedemo, uvek mi prvo na pamet pada ofanzivni vezni fudbaler Njukasla u to vreme, Pol Gaskojn. Bio je apsolutno fantastičan i mislim da bi, da je došao kod nas, imao veliku karijeru. Stvarno to mislim. Ne kažem da nije bio dobar, ali bi kod nas bio mnogo bolji. Imali smo u našem timu ljude koji bi mogli da utiču na njega na terenu i van njega,Brajana Robsona, Stiva Brusa, Bobija Čarltona. Ser Bobi bi mu bio fantastičan mentor. Kao i Gari Palister, on je razumeo kulturu iz koje je Gaza dolazio, ispričao je Aleks Ferguson u zvaničnom podkastu Mančester Junajteda.

-Često su govorili da je Mančester Junajted želeo da dovede Veslija Snajdera u kasnijim godinama, ali mi nikada nismo bili zainteresovani za njega. Ne znam odakle je to tabloidima došlo. Mada, takvi listovi samo izbacuju imena, znate kakva je situacija“, rekao je legendarni trener.

Legendarni Ferguson smatra se jednim od najvećih fudbalskih trenera svih vremena. Junajted je vodio sve do kraja sezone 2012/2013, kada se povukao osvojivši titulu šampiona Engleske. Sa Mančester Junajtedom je, pored brojnih drugih titula, osvojio dve Lige šampiona i ukupno 13 titula nacionalnog prvaka.

Mančester Junajted naredni meč igra u sredu od 21 čas u grupnoj fazi Lige šampiona protiv Viljareala.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAGRADA ZA SJAJNU SEZONU: Makabi veruje Katašu

Košarkaši Makabija prošli su mnogo toga ove sezone. Od seljenja domaćih evroligaških utakmica u Beograd, do mogućnosti da direktno...

POVEZANE OBJAVE