Liga šampiona: Tadić asistent u pobedi Ajaksa, šampion Italije samo do remija protiv Šahtjora! (VIDEO)

Fudbaleri Ajaksa pobedili su na svom stadionu ekipu Bešiktaša rezultatom 2:0 dok su Šahtjor i Inter remizirali rezultatom 0:0 u Ukrajini, u okviru drugog kola grupne faze Lige šampiona.

Ajaks je sve dileme razrešio još nakon prvih 45 minuta. Stigli su u vođstvo već u 17. minutu kada je gol postigao Bergis, nakon asistencije Dušana Tadića. Mogao je srpski reprezentativac i do pogotka u finišu prvog dela igre, ali je promašio stopostotnu priliku. Ipak, prednost Ajaksa duplirao je Aler u 43. minutu, na asistenciju Bergisa. Time je postavio i konačan rezultat meča.

Ekipa Bešiktaša imala je velikih problema s povredama, pa su na ovo gostovanje došli sa samo 17 fudbalera. Najbolju priliku su imali na samom startu utakmice, ali je domaće spasila stativa.

U drugom poluvremenu Ajaks je opet bio dominantniji tim, ali do kraja meča nije bilo pogodaka.

Ajaks je upisao i drugu pobedu nakon drugog meča grupne faze najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, a ekipa Bešiktaša drugi poraz.

U drugom meču Lige šampiona koji je počeo u 18 časova i 45 minuta, Šahtjor je na svom stadionu uspeo da otkine bod aktuelnom šampionu Italije, ekipi Intera. Utakmica je završena najnepopularnijim rezultatom u fudbalu, iako je Inter imao ozbiljne šanse – najpre je domaće spasila prečka, a kasnije je odlične intervencije imao i golman Pjatov.

Oba ova tima poražena su u prvom kolu, pa su nakon večerašnjeg duela upisali prve bodove u Ligi šampiona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE