Pobeda PSŽ-a i Mesijev prvenac, Liverpulova petarda u Portu, Dortmund bolji od Sportinga! (VIDEO)

Fudbaleri PSŽ-a pobedili su na svom stadionu Mančester siti rezultatom 2:0, a prvenac u dresu “Svetaca” postigao je Leo Mesi. Liverpul je ubedljivo trijumfovao na gostovanju Portu rezultatom 1:5 dok je Borusija Dormund pred svojim navijačima minimalnim rezultatom 1:0 savladala lisabonski Sporting, u drugom kolu grupne faze Lige šampiona.

Parižani su do vođstva došli već u osmom minutu prelepim pogotkom Idrisa Gana Geja. Izabranici Pepa Gvardiole pokušavali su da stignu do izjednačenja, najpre preko Sterlinga, kasnije preko Dijaša, ali bez uspeha. Takođe stopostotnu priliku propustio je Bernardo Silva, koji je iz velike blizine pogodio samo stativu. U 74. minutu prvenac u dresu PSŽ-a postigao je Leo Mesi, nakon asistencije Mbapea, a pogotku je prethodila i kombinacija sa Nejmarom.

Fudbaleri Liverpula ubedljivo su savladali Porto u gostima. “Redsi” su u vođstvo došli preko Salaha u 18. minutu, a prednost je pred sam odlazak na odmor duplirao Mane, koji je iskoristio nesporazum domaćih u šesnaestercu. U nastavku igre još jednom je pogodio Salah, a igrao se 60. minut. 15 minuta kasnije počasni pogodak za Porto postigao je Taremi, a onda se dva puta u strelce upisao Firmino, najpre u 77, a onda u 81. minutu za Liverpulovu “petardu”.

Dortmund je dočekao ekipu Sportinga. Izostanak Halanda nadokandio je Donijel Malen, koji je doneo minimalnu pobedu “Milionerima” u 37. minutu, nakon što je dobro prihvatio pas Belingema.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE