Šerif srušio “Kraljevski klub” u finišu, Grizman i Suarez pokorili Milan, Briž bolji od Lajpciga! (VIDEO)

Fudbaleri Šerifa nastavili su senzacijama, pa su večeras u finišu meča postigli pobednički gol protiv Real Madrida na “Santijago Bernabeuu” (1:2), Atletiko Madrid je u finišu stigao do sva tri boda protiv Milana (1:2) dok je Briž pobedio na gostovanju Lajpcig istim rezultatom, u drugom kolu grupne faze Lige šampiona.

Šerif je prvi put šokirao Madriđane u 25. minutu igre, kada je Jasur Jakšibaev postigao pogodak nakon udarca glavom. Uspeli su gosti da sačuvaju rezultat do kraja prvog poluvremena, a onda su uspešno odolevali i u drugom, sve do 65. minuta kada je za Madriđane dosuđen jedanaesterac. Siguran sa bele tačke bio je Karim Benzema. U 72. minutu usledio je novi gol Šerifa, ali je poništen nakon reakcije VAR-a, zbog nedozvoljene pozicije. Muk na Bernabeu usledio je u 90. minutu kada je Sebastijen Til sjajnim udarcem savladao Kurtou za veliko iznenađenje svih ljubitelja fudbala i za ceo plen Šerifa iz Tiraspolja.

Atletiko Madrid je u poslednjim trenucima meča stigao do sva tri boda u Milanu, i to sa bele tačke. Milan je do prednosti stigao preko Leaoa u 20. minutu nakon asistencije Dijaza, i tim rezultatom se otišlo na odmor. Ipak, stvari su krenule nizbrdo za domaće nakon što je u 34. minutu drugi žuti karton zaradio Kesi. Atletiko je u celom drugom delu imao inicijativu, korstio prednost igrača više, a veliki preokret Madriđana pokrenuo je pogotkom Grizman u 84. minutu. U nadoknadi vremena usledio je šok za domaće. Nakon igranja rukom Kalulua, Čakir je pokazao na belu tačku. VAR je potvrdio odluku, a siguran je sa penala bio Suarez, koji je doneo veliki trijumf Atletiku.

Briž je slavio na gostovanju Lajpcigu 1:2 i napravio još jedno iznenađenje u noćašnjim mečevima. Nemci su imali prednost iz petog minuta, kada je Nkunku postigao pogodak. Međutim, gosti su pogocima najpre Vanakena u 22, a onda Ritsa u 40. minutu stigli do sva tri boda. U drugom delu igre nije bilo promene rezultata.