VUJOŠEVIĆ O PEŠIĆU: Selekcija Srbije, treba da ima takvo ime i autoritet

Svetislav Pešić, od danas se, i zvanično, vratio na klupu Srbije.

Igor Kokoškov, nije uspeo da obezbedi plasman na Olimpijske igre.

Svi se nadaju, da će Kari, odvesti Srbiju, na Mundijal 2023.

Sa svih strana pristižu, komentari na njegovo imenovanje.

Jedan od onih, koji su reagovali na ovu vest, je i nekadašnji trener Partizana, Duško Vujošević.

Smatram da je, kada se priča o saradnji o KSS i Igora Kokoškova, obostrano propuštena prilika. On je mogao da bude dugotrajno rešenje na tom mestu. Ima je taj potencijal, pre svega mlad je čovek. Koji ima mnogo iskustva i znanja. Žao mi je što se saradnja završila na takav način. Pešić je veoma dobro rešenje, jer svi smo upoznati da je vrlo teško voditi klub Evrolige i reprezentaciju. Selekcija Srbije treba da ima takvo ime i autoritet.- izjavio je on za Bhbasket.

Potom je dodao:

Pešić je u toj situaciji, u životnoj dobi, obezbedio je u svakom smislu svoju egzistenciju. Nije neko ko će da trči za prvom ponudom u Evroligi. Pešić, bez obzira na godine jer one nisu mera, poznavajući ga, znam da će sa potpunom energijom posveti radu u Savezu. Neće to biti samo rad na terenu već tokom cele sezone u smislu kontakta sa igračima. Potom organizacije turnira, rada sa mlađim selekcijama. Po svojoj priprodi neko je ko želi da sve to kontroliše. Po mom mišljenju zaista jako dobro rešenje.

U prvom mandatu, Pešić je sa Jugoslavijom, pokorio Evropu i svet, 2001. i 2003. godine. Između ostalog, trenirao je mlađe reprezentativne kategorije.

Žrebom je odlučeno da Srbija, bude u grupi sa: Letonijom, Belgijom i Slovačkom, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SRPSKI CENTAR NIJE MOGAO SAM: Novi dabl-dabl Jokića u porazu Denvera

Košarkaši Denver Nagetsa, izgubili su na svom parketu od Finiksa rezultatom 104:97. Srpski košarkaš Nikola Jokić je utakmicu sa Finiksom...

POVEZANE OBJAVE