ČOVIĆ O PEŠIĆU: On je proveren stručnjak

Svetislav Pešić, novi je selektor, Košarkaške reprezentacije Srbije.

Nakon, neuspeha Igora Kokoškova, da nacionalni tim odvede na OI, sa njim je prekinuta saradnja.

Sada, po povratku Karija, nižu se reakcije na njegov dolazak.

I predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović, izneo je svoje mišljenje o novom selektoru.

Ako je tačno da je pristao, onda je to dobra vest koja me iskreno raduje. Kari Pešić je proveren, iskusan stručnjak. Ono što je najvažnije, on je trener koji zna da napravi red. Nedostajao nam je u prethodnom periodu, verujem da će u tome uspeti, jer je to u ineteresu naše kompletne košarke, kako klupske, tako i reprezentativne. – rekao je on za Novosti.

Potom je dodao:

Verujem da će Kari ponovo napraviti model kakav smo zajedno napravili posle Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine, gde smo se, košarkaškim žargonom rečeno – raspali. Onda je došao Kari i uz pomoć Varajića, nažalost pokojnog, napravili smo dobar sistem koji je 2001. dao prvi rezultat, a 2002. i drugi, kada su osvojeni evropski šampionat u Turskoj i Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu. Ti rezultati su zasmetali nekima u Srbiji i izgubili smo košarkaški Karija i on je otišao u Barselonu. Posle toga smo 2003. doživeli novi debakl u Švedskoj.

Čović i Pešić, imali su prilike, da sarađuju u KSS i Crvenoj zvezdi.

Foto: KK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Dubai sve dalje od Evrolige, dobili su najgoreg mogućeg protivnika

Činilo se da je Dubai u Evroligi završena priča, međutim poslednje informacije govore da to nije baš tako. Naime, kako...

POVEZANE OBJAVE