KALINIĆ U DRUGOM MANDATU: Ima dosta razloga za moj povratak

Nikola Kalinić, vratio se ovog leta, u ekipu Crvene zvezde.

Tokom proteklih šest godina, bio je član Valensije i Fenerbahčea, sa kojim ima i titulu Evrolige.

On je, u razgovoru za Sport klub, govorio o ambicijama tima i zamislima trenera Radonjića.

Za sada sve izgleda dobro, imamo nekih problema sa povredama, neočekivanih, ali ovo je grupa momaka željnih rada i dokazivanja. Imamo sjajne igrače iz inostranstva, saradnja sa stručnim štabom je savršena, i svi smo zadovoljni. – rekao je on.

Zatim se osvrnuo i na, razloge zbog kojih je došao:

To je sigurno bio i jedan od razloga za dolazak, neka nova uloga, možda i nova faza u mojoj karijeri. Želim videti jesam li spreman da budem jedan od lidera. Neko na koga se računa, na koga se oslanja, neko ko donosi najbitnije odluke. Za sada, u prijateljskim utakmicama to dobro izgleda. Dugi niz godina radim na svojoj igri, unapredio sam procente, dodao nove poteze. Videćemo da li sve to može da “legne”.

Potom je dodao:

Ima dosta razloga za moj povratak. Moja prethodna saradnja sa Dejanom Radonjićem, sjajan odnos u kom smo ostali, ali tu su i motivi van terena – ja sam se ostvario, osvojio sam dosta titula, evroligaških i nacionalnih, zaradio sam novac, sada tražim neke nove stvari u karijeri. Zbog situacije sa koronom i svih tih zatvaranja, osetio sam potrebu da budem bliže svojoj porodici. Tu su roditelji, sestra ima troje dece, želeo sam da im budem na dohvat ruke. Uz dobru ponudu od strane Zvezde, složile su se sve kockice.

Kalinić je, govorio i o radu sa Dejanom Radonjićem:

Razumemo se, nekada imamo neke nesuglasice, ali sve to se završi na košarkaškom delu. Mislim da se i on unapredio, još više se prilagodio igračima. Oduvek je bio vrlo razuman, spreman za dogovore i ustupke. Sigurno razume da se promenila košarka u Evropi, da je mnogo veći broj utakmica, mnogo manje šanse za trening, da je opotavak najbitnija stvar.

Crvena zvezda, u petak, otvara novu sezonu u Evroligi, gostovanjem protiv Fenerbahčea.

Foto: KK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezdin igrač na meti tima iz La Lige: Španci žele Hvanga

U subotu i sredu igrala se dva derbija, a ti mečevi privukli su brojne skaute. Kako javlja MaxBet Sport predstavnike su...

POVEZANE OBJAVE