Novica Veličković će naslediti Dudu Ivkovića!

Pre dve nedelje preminuo je legendarni trener Dušan Duda Ivković, a isti dan Novica Veličković odigrao je oproštajnu utakmicu sa Partizanom protiv Efesa. Takođe, nedavno je KK Partizan formirao Fondaciju “Dobro pamtim sve”, čiji je cilj briga o bvišim igračima i članovima Partizana.

Pored Dragana Kićanovića i Ostoje Mijailovića, u predsedništvu ove fonadcije bio je i Duda Ivković. Iz KK Partizan je saopšteno da će legendarnog Dudu na tom mestu naslediti upravo Novica Veličković.

Ovim povodom oglasio se i predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

“Izuzetno mi je drago što je Novica sa nama i što je po završetku igračke karijere postao deo Fondacije. On je neko ko oseća Partizan svim svojim srcem i ko će sigurno doprineti u njenom radu i razvoju, ali i biti spona između bivših i aktuelnih igrača. Nažalost, sudbina je tako odredila da smo u danu kada je praktično prva aktivnost Fondacije bila organizovana, a to je baš oproštajna utakmica Novice Veličkovića, izgubili legendarnog Dudu Ivkovića. On će u istoriji naše i svetske košarke ostati upisan zlatnim slovima, a mi ćemo sigurno sačuvati i uspomenu da to da je bio jedan od začetnika jedne sjajne i, pre svega, plemenite ideje o Fondaciji koja brine o bivšim igračima i članovima Partizana”, izjavio je Mijailović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE