PREDSTAVLJEN PEŠIĆ: Neću da dam sve od sebe, nego sebe

Novi selektor košarkaša Srbije, Svetislav Pešić, predstavljen je danas, na konferenciji za medije KSS.

Proslavljeni stručnjak, sa Jugoslavijom ima dva zlata, sa EP 2001. i SP 2002. godine.

Ima iskustva, i u radu sa mlađim kategorijama, a na klupi Srbije, nasledio je Igora Kokoškova.

Pokušaće Pešić, da našu selekciju, odvede na SP 2023. godine, imajući u vidu, minuli neuspeh u kvalifikacijama za OI.

Volim da budem u Srbiji i sada ću duže da budem, da živim i da radim na košarci. Neću da dam sve od sebe, nego sebe. Biće rezultata. Dobio sam podršku od porodice. Marko kada je čuo pitao me je “Šta ti čekaš, preuzimaj to”. On je želeo da igra za reprezentaciju Jugoslavije možda i Srbije, pa će češće da bude u Srbiji. Žena mi je rekla da nam jedino nedostaje olimpijska medalja, pa eto šanse. – rekao je Pešić, pa dodao:

Sve se menja, pa moramo i mi. Ovo je Srbija, nije dugo Jugoslavija. I u košarkaškom smislu. Biće mi potrebno vremena. U dogovoru sa Sašom se zato dogovaranje produžilo. U ona vremena kada sam davao mišljenje pričao sam da je potrebno da bude profesionalni trener. I evo vam profesionalnog trenera, da budem stalno u poslu i da radim. Malo sam poduže morao da razmišljam. Bilo je ispitivanje javnosti a vidim da se javnost zadovoljna. Kada su počeli da mi se javljaju kolege i prijatelji ispitivanje javnosti je bilo završeno.

On je, osvrćući se na ljude u Savezu, koji su bivše košarkaše, zamolio za podršku, kako bi bilo “sreće i sportskih rezultata”.

Prisutnima se obratio, i predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović:

Hvala što ste došli u velikom broju, to gospodin Pešić zaslužuje. Želim mu sve najbolje, nema potrebe da se dodatno predstavlja. Imamo narednih akcija. Želim mu sve najbolje, zdravlje i sreću.

Pešić će, već u novembarskom prozoru, moći da predvodi Srbiju, u kvalifikacijama za SP 2023. godine. Tada dočekujemo Letoniju, a gostujemo Belgiji.

Foto: KSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Boltauzera, Amerikanac oštro po Slovencu

Košarkašku javnost uzburkala je vest prema kojoj se poznati slovenački sudija Matej Boltauzer tereti za krađu na beogradskom aerodromu. U...

POVEZANE OBJAVE