Radnički ima pozitivne na koronu: Sa Metalcem cilj tri boda

Fudbaleri Radničkog u četvrtak od 16.30 sati dočekuju Metalac iz Gornjeg Milanovca, u zaostaloj utakmici desetog kola Linglong Superlige Srbije.

Radnički u ovaj meč ulazi kao devetoplasirani tim na tabeli sa 12 osvojenih bodova iz deset mečeva, dok je Metalac na 11.  mestu sa bodom manje, ali i utakmicom manje od Nišlija.

Šef stručnog štaba niške ekipe Radoslav Batak je svoj drugi mandat na klupi Radničkog počeo pobedom protiv Kolubare u Lazarevcu rezultatom 3:2, a sada će taj trijumf pokušati da materijalizuje sa tri boda na domaćem terenu u duelu sa neugodnim rivalom.

U goste nam dolazi tim koji je u usponu forme i koji ima ozbiljan kontinuitet rada sa kvalitetnim trenerom, što je veoma važan podatak. Metalac ima u svom sastavu nekoliko mladih i veoma dobrih igrača. Doveli su i Stuparevića, koji je pre nekoliko godina prodat iz Voždovca u Votford za ozbiljan novac. On je opasan igrač, tu su i Valukin i Krajišnik. Oni su jedna dobra i disciplinovana ekipa i čeka nas težak poao. Naravno, ambicije Radničkog su uveke najveće. Poštujemo rivala, ali naš cilj su tri boda, kojim bi nadogradili pobedu u Lazarevcu. Protiv Kolubare je bilo i dobrih i loših momenata u našoj igri, a ove loše ćemo sada morati da svedemo na minimum, jer nas čeka nešto kvalitetniji protivnik, rekao je Radoslav Batak.

Radnički protiv Metalca neće moči da nastupi u najjačem sastavu, a razlog su bolest, povrede i žuti kartoni.

Nikola Aksentijević je pozitivan na koronavirus i nećemo ga imati na raspolaganju neko vreme. Na svu sreću, on se dobro oseća, ima blage simptome i želimo mu da brzo ozdravi. Japanac Riohei Mićibući je protiv Kolubare istovremeno doživeo povrede ramena i butine, u situaciji kada se svom snagom zakucao u stativu, pa će i on preskočiti Metalac, a neće igrati ni Aleksandar Pejović, koji je nakupio četiri žuta kartona. Izostanak trojice standardnih prvotimaca svakako je uticao na našu pripremu za ovaj meč, ali mislim da mi imamo potrebnu širinu u igračkom kadru i da će oni koji ih budu zamenili biti na visini zadatka, istakao je Batak.

Radnički je u Lazarevcu promenio formaciju i zaigrao sa trojicom pozadi, a Batak je nagovestio da će nastaviti da forsira taj sistem.

-S obzirom na kvalitet i karakteristike igrača koje imam na raspolaganju, smatram da je to trenutno najbolji model za našu igru. U odnosu na to se i pravi taktika i sistem. Moram još jednom da ponovim da ćemo protiv Metalca morati da budemo bolji nego protiv Kolubare, ukoliko želimo da zabeležimo pobedu, završio je Batak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Makabijeva savršena partija za plej-of

Košarkaši Makabija ubedljivo su savladali Baskoniju 113:85 u plej-inu Evrolige. Tim iz Izraela će tako kao sedmoplasirani tim plej-of...

POVEZANE OBJAVE