PEŠIĆ O REPREZENTACIJI: Svi igrači su u mojoj glavi, pa neka se bore

Svetislav Pešić, vratio se na klupu reprezentacije Srbije, posle skoro 20. godina.

Očekuje se da, popularni Kari, uspe da se plasira na Svetsko prvenstvo 2023. godine.

On je govorio, o razlozima, zašto se vratio na klupu Orlova:

Meni je od prvog trenutka bilo ogromno zadovoljstvo kad me je Saša pozvao. Bilo je to bez pritiska, već sportski, drugarski, da li može na mene da računa. Ne da o tome nisam razmišljao, ali sam mislio da sam što se tiče Srbije završio kad je u pitanju trenerski posao, a nekako sam bio pri kraju i da kažem ‘Dosta je bilo’. A onda uvek dođu pitanja, neka ponuda i sa ovom ponudom se potrefilo i kliknuli smo. – rekao je Pešić.

Potom je pomenuo, sa kime se, oko toga, konsultovao:

Pre svega ja sam košarkaš i pripadam tom društvu. Tu se ponekad ubaci i bivši košarkaš, moj veliki prijatelj zauvek Zeka, Žarko Zečević… Naravno, zvali su me, pitali su me, govorili mi ‘Ti si pravi trener’ i sve je to lepo, ali moram da sa tim ljudima koji su me zvali obavim razgovor. Taj razgovor koji smo obavili ja, Zeka i Saša.

Zatim se fokusirao, na naredni olimpijski ciklus:

-To je početak olimpijskog ciklusa koji je danas počeo i ne bih nijednog trenutka te kvalifikacije stavljao u drugi plan. U novembru igramo te utakmice protiv Letonije i Belgije i Saša i ja želimo da ti momci koji dobijaju šansu imaju ciljeve, a cilj je Pariz i Olimpijske igre. Pitanje je gde će tada da budu neki koji su sada najbolji, i sa ambicijama, željom, zdravljem, motivacijom… Sve ima svoje vreme i sve je to proces. Želimo da ti momci koje ćemo vrlo brzo da pozovemo za kvalifikacije stvarno dobiju osećaj, kao i sigurnost da su kandidati za Olimpijske igre. Svi igrači su u mojoj glavi, pa neka se bore. – zaključio je Pešić.

Foto: KSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE