Srbija pred čudom: Prvak Srbije direktno u eliti

Odlični rezultati Partizana i Crvene zvezde ove, ali i prethodnih sezona, doprineli su velikom skoku srpskog fudbala. Novim pobedama u UEFA takmičenjima Crvena zvezda i Partizan su učvrstili 12. poziciju Srbije na rang listi nacionalnih liga sa koeficijentom 28.875.

To znači da bi Srbija u sezoni 2023/2024 po ovom stanju na tabeli imala dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Sa druge strane, večiti rivali imaće priliku da u nastavku sezone stignu do pozicije 11. na kojoj se sada nalazi Ukrajina, koja bi donela direktan plasman u Ligu šampiona za prvaka Srbije.

Ukrajinci imaju tri predstavnika trenutno (Šahtjor i Dinamo u Ligi šampiona, Zorija u Ligi konferencija), ali ne blistaju ove sezone, pa postoji mogućnost da ih nadmašimo.

Treba istaći i da je 12. i 13. mesta donose velike povlastice, kao na primer da šampion kvalifikacije krene tek od plej-ofa, odnosno već ima sigurnu jesen u Ligi Evrope i samo jedan stepenik od elite.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE