ZVEZDA OSTALA BEZ SNAGE: Poraz Crveno belih u Istanbulu

Fenerbahče – Crvena zvezda 61:57 (18:15,10:11, 17:11, 16:20)

Košarkaši Crvene zvezde, poraženi su u prvom kolu Evrolige, od Fenerbahčea, u Istanbulu. Iako sa osam igrača u rotaciji, crveno beli su, do samog kraja, imali šansu za pobedu. Nedostajala je, realizacija otvorenih šuteva. Takođe, veliki broj izgubljenih lopti, kumovao je porazu.

Ekipa Saše Đorđevića, bolje je počela meč, i otvorila ga, serijom 14:0. Tek tada, uspevaju crveno beli, da postignu prva dva koša na meču. Nakon toga, usledio je period dobre igre našeg tima, koji je uspeo, da dodatno smanji razliku, na 16:10. Trojkom Nikole Kalinića, Zvezda je prišla na -3, i tako se otišlo na odmor.

Crveno beli su, na početku druge četvrtine, trojkom Nikole Ivanovića, stigli samo na poen zaostatka. Međutim, sve je zabrinula, povreda Luke Mitrovića, koji se, posle jednog skoka, uhvatio za nos. Nakon pogotka Voltersa, Zvezda je stigla do prvog vođstva. Kratko je to trajalo. Fener pravi seriju 5:0 i ponovo vodi, nakon što je Zvezda, promašila otvorene šuteve, da poveća prednost.

Boljeg rezultata ju je koštao, veliki broj izgubljenih lopti i loš defanzvian skok. Obzirom na početak utakmice, zaostatak od dva poena pred odmor, veoma je povoljan.

Zvezda je, bolje počela drugi deo igre, i vodi. Fener je, međutim, brzom serijom 5:0, ponovo vratio prednost, od 35:31. Zvezda se drži na pet poena zaostatka. Ipak, domaći tim je, troj Ahilea Polonare, stigao do deset poena prednosti.

Uspeli su to, da crveno beli smanje, na tri poena, početkom poslednje deonice. Nastavilo se u istom ritmu, a Zvezda ima priključak, i šansu za pobedu. Turski tim je, sa pet vezanih poena, stekao sedam koševa prednosti, na ulasku u poslednja dva minuta meča.

Držala se Crvena zvezda, do samog kraja. Maestralni Ivanović, pogodio je trojku za 60:57, na 6 sekundi do kraja. Pogodio je zatim De Kolo, jedno od dva bacanja, i postavio konačan rezultat.

Najefikasniji u pobedničkom timu, bio je Dajšon Pjer, sa 13 poena.

Kod Crvene zvezde, istakao se Nikola Ivanović sa 16 poena. Pratio ga je Volters sa 9.

Naredni meč, Crvena zvezda igra, protiv Makabija, u Izraelu.

Foto: KK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŽIVE SAN O LIGI ŠAMPIONA: Montilivi će biti pun za Barsu!

Fudbaleri Đirone igraju nestvarnu sezonu koja još uvek nije završena. Vode borbu za drugo mesto sa Barselonom, dok Real polako...

POVEZANE OBJAVE