SENZACIJA NA POMOLU: Izvisio je za posao u Milanu, a sada preuzima kormilo drugog posrnulog velikana

Ronald Kuman, uskoro bi trebao da dobije otkaz, na poziciji trenera Barselone. Niz loših rezultata odavno je pokrenuo glasine o njegovoj smeni, a sada se čini da neće dočekati narednu nedelju, kao trener katalonskog kluba.

Barselona sutra gostuje kod Atletiko Madridu, a tamošnji mediji pišu da ne postoji ishod nakon kojim bi Kuman vratio poverenje uprave. Već se nedeljama spekuliše o njegovom nasledniku, a najčešće spominjana imena su Andrea Pirlo, Roberto Martinez i Ćavi Ernandez.

Ipak, sada se pojavilo još jedno, a progurali su ga nemački mediji. Gotovo da nema sportskog medija u Nemačkoj koji nije najavio moguć dolazak Ralfa Rangnika na klupu Barselone.

Nemci pišu da je već uspostavljen kontakt sa katalonskim klubom te da je Rangnik istaknut kao glavni kandidat za posao trenera Barselone zbog svog bogatog iskustva.

Nemac je poznat kao učitelj velikom broju uspešnih trenera, a pod njegovim nadzorom, među ostalim, radili su Julian Nagelsman, Roger Šmit, Adi Hiter, Džesi Marš i Ralf Hazenhitl. Od njega je mnogo naučio i sadašnji trener Čelsija, Tomas Tuhel.

Rangnik je trener na čijim je idejama stvarano Red Bulovo fudbalsko carstvo. Sa ponosom gleda na vreme koje je proveo u RB Lajpcigu i Red Bul Salzburgu, iz koga je otišao 2015. godine.

Lajpcig je, pre njegovog dolaska, bio u četvrtoj ligi, a sada je izazivač za titulu u Bundesligi, dok je Salzburg, pored dominacije u Austriji, počeo nizati i sve bolje rezultate u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Mnogi mu pripisuju i velik deo zasluga za SP 2014., na kome je Nemačka postala prvak, a nova sezona Bundeslige nazvana je Rangnikliga jer su treneri pet od šest najboljih ekipa u Nemačkoj učili od Rangnika.

Zbog velikog znanja, Rangnik je godinama povezivan sa najvećim klubovima sveta, a u poslednje vreme , najbliži je bio dolasku u Milan, gde je trebao da preuzme dužnosti trenera i sportskog direktora.

Naime, Milan je mesecima pregovarao sa njemačkim stručnjakom, ali naposletku je ipak zadržao Stefana Piolija na klupi, a Paola Maldinija kao čoveka zaduženog za sastavljanje tima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pioli je bivši, poznato ko ga menja na klupi Milana

Kako prenose italijanski mediji, Stefano Pioli definitivno napušta Milan na kraju sezone. Nekadašnji trener Bolonje, Fiorentine i Lacija je na...

POVEZANE OBJAVE