Remi Liverpula i Sitija, svi golovi viđeni u drugom poluvremenu! (VIDEO)

Fudbaleri Liverpula i Mančester sitija remizirali su na “Enfildu” rezultatom 2:2, u okviru sedmog kola Premijer lige.

U prvom poluvremenu Siti je bio opasniji i bolji tim. Imali su ozbiljnije prilike, veću inicijativu, ali nisu uspeli da dođu do pogotka. Možda i najbolju šansu u prvom delu imao je Foden nakon sjajnog prodora Bernarda Silve. Ipak, Foden nije uspeo da realizuje priliku, a Alison je veoma dobro intervenisao. Takođe, dosta dobru priliku imao je De Brujne, ali lopta je otipla iznad gola nakon udarca glavom. S druge strane, Liverpul nije imao neku veliku šansu, pokušavao je Salah prodorima, ali bez uspeha. Liverpul je imao posed lopte na svojoj strani, ali bez konkretnih rešenja.

U nastavku Liverpul je krenuo mnogo bolje nego u prvom delu, najpre je zapretio Žota, ali Ederson je zaustavio njegov udarac. U 59. minutu, Salah je pobegao kroz sredinu, usledio je dribling, a onda i odličan pas ka Maneu u šesnaesterac. Mane je rutinski poslao loptu pored Edersona i doneo prednost svom timu. Međutim, deset minuta kasnije poput Salaha u napadu Liverpula, u glavnoj ulozi je bio Gabrijel Žezus. Proigrao je Foldena, koji je sjajnim udarcem savladao Alisona i doneo izjednačenje gostima.

U 77. minutu Salah je još jednom pokazao kakav kvalitet poseduje. Primio je lptu na ivici šesnaesterca, promešao odbranu Sitija, izbacio Laporta i poslao i preciznim udarcem pogodio za novo vođstvo Liverpula.

Ubrzo je stiglo novo izjednačenje. Naime, samo pet minuta nakon Salahovog gola, odbijenu loptu sa ivice šesnaesterca zahvatio je De Brujne, Matip je malo zakačio, promenio joj pravac i ona je završila u mreži. Ovo je bio i konačan rezultat meča.

U 86. minutu viđeno je novo uzbuđenje pred golom Sitija, stopostotnu priliku nije iskoristio Fabinjo. Predugo se nameštao, a u poslednjem trenutku prazan gol startom je sačuvao Rodrigo.

Do kraja su i jedni i drugi pokušavali da stignu do sva tri boda. Dobru priliku propustio je Žezus, šutirao je jako, ali je udarac izblokiran.

Siti ima 14 bodova, a Liverpul jedan bod više pred reprezentativnu pauzu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠAMPION NEMAČKE PRIVLAČI PAŽNJU: Brzonogi ofanzivac na radaru premijerligaša?

Fudbaleri Bajer Leverkuzena okitili su se titulom u Bundesligi, čekajući na to 120 godina. Sada su osim tog trofeja u...

POVEZANE OBJAVE