Uzbudljivo u Kruševcu: Dva crvena kartona, penal i minimalan trijumf Partizana!

Fudbaleri Partizana pobedili su na gosotvanju u Kruševcu ekipu Napretka rezultatom 0:1, u derbiju ovog kola Superlige Srbije.

Partizan je stigao do vođstva već u 12. minutu golom Rikarda Gomeša iz jedanaesterca. Prvi put golman domaćih odbranio je Gomešov udarac, ali je onda, posle intervencije VAR-a, ponovljeno izvođenje penala, jer su igrači domaćih prvi put prerano utrčali u kazneni prostor. Iz drugog pokušaja, siguran je bio napadač crno-belih. Pre toga, Napredak je ostao sa igračem manje jer je direktan crveni karton dobio levi bek Ćuković. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 0:1, što je bio i konačan rezultat meča.

Početkom drugog poluvremena, i Partizan je ostao sa 10 igrača na terenu, nakon što je drugi žuti karton zaradio Urošević. On je prekinuo startom jedan opasan napad Kruševljana, a glavni arbitar meča pokazao mu je drugu javnu opomenu.

Najbolju priliku za domaće imao je u 65. minutu Bačanin. On je prihvatio loptu na ivici šesnaesterca, otvorio se prostor, ali je previše čekao i tako dozvolio crno-belim da otklone opasnost.

Imao je Partizan inicijativu, ali je delovao i dosta nesigurno u određenim momentima. Na kraju crno-beli su uspeli da sačuvaju prednost iz 12. minuta i upišu nova tri boda na teškom gostovanju pred odlazak na reprezentativnu pauzu.

Napredak nakon ovog meča ostaje na 18 bodova iz 12 mečeva.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE