NEUOBIČAJENA SITUACIJA: Eriksen je trenutno najplaćeniji igrač Intera, ali novac ne dobija od kluba

Na svu sreću i radost brojnih fudbalskih entuzijasta, oporavak Kristijana Eriksena nakon srčanog zastoja na Evropskom prvenstvu teče u najboljem mogućem redu.

Danac se sa porodicom nalazi u Italiji gde se polako adaptira na zelene terene nakon zastrašujućeg srčanog zastoja za vreme utakmice prvog kola grupne faze Eura između Danske i Finske.

Inače, Eriksen je trenutno, najplaćeniji igrač Intera, uprkos tome što je van stroja. Veznjak i dalje zarađuje 7.5 miliona evra po sezoni, a ono što je posebno zanimljivo, novac ne dobija od Intera, već od FIFA.

Naime, krovna kuća svetskog fudbala će iz fonda za zaštitu klubova isplatiti kompletnu svotu Eriksenu jer još uvek nije u stanju profesionalno igrati fudbal.

Svi klubovi su zaštićeni u slučaju da njihovi igrači ne mogu igrati zbog nezgoda na koje se nije moglo uticati i koje iste te igrače sprečavaju da rade svoj posao, a to je igranje fudbala.

Eriksen se još uvek nalazi u toj kategoriji fudbalera i novac će na račun dobiti i dobija sa neuobičajene adrese.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ČAST ZA SRBINA: Jovanović postaje selektor!

Fudbalska reprezentacija Srbije se odveć plasirala na EP u Nemačkoj. Posle baraža saznali smo još tri učesnika ove smotre. Među...

POVEZANE OBJAVE