Partizan slavi 76. rođendan (VIDEO)

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan danas 4. oktobra, slavi 76 godina postojanja.

Partizan je osnovan kao Fiskulturno društvo Centralnog doma Jugoslovenske armije, Partizan je osnovan 1945. godine i po ideji Svetozara Vukmanovića Tempa okupljao je samo pripadnike vojske.

Od 1950. godine postao je Sportsko društvo, a prvobitne sekcije: fudbalska, košarkaška, odbojkaška, atletska i šahovska prerasle su u klubove, sa muškim i ženskim ekipama svih uzrasta.

Njihov broj je rastao kroz godine, pa Partizan trenutno ima 27 klubova u 24 različita sporta.

Po broju trofeja, ali i vrhunskih sportista koji su branili njegove boje, spada među najuspešnije kolektive u svetu sporta.

Vaterpolisti Partizana sedam puta bili su prvaci Evrope, košarkaši jednom, fudbalski klub je prvi sa ovih prostora stigao do finala Kupa šampiona, a sjajne rezultate ostvarivali su i atletičari, odbojkaši, strelci…

Tim povodom su navijači Partizana iz Zvornika napravili spektakularnu bakljadu u svom gradu kojom su obasjali čitav grad.

Gorelo je pored Drine stotinama metara, a najveća grupa bila je stacionirana ispreh Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, gde je bio istaknut i transparent “Za tvoje svete crno-bele boje 76 godina Zvorničani stoje”

Sportisti Partizana osvojili su brojne medalje na Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda objavila važnu informaciju za navijače pred polufinalni duel sa Megom! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde za nedelju dana, u petak 3. maja, dočekuju Megu u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ova utakmica...

POVEZANE OBJAVE