Pešić: Smene generacije sigurno neće biti

Svetislav Pešić ponovo je seo na klupu reprezentacije Srbije. Proslavljeni trener će predvoditi Srbiju već u novembarskom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Tada će Srbija 25. novembra dočekati Letoniju, dok će tri dana kasnije gostovati Belgiji.

Srbija je bez medalje četiri godine, pa se postavlja pitanje gde je problem. O tome i mnogim temama za Mozzartsport govorio je novi selektor. 

-Smene generacije sigurno neće biti. Dolaziće neki igrači, neki će završiti karijere. Kao što sam ja išao kod Saleta Đorđevića, igrao je tada je u Madridu. Razgovarali smo da igra za reprezentaciju, bio je kapiten. On je rekao da ne može više, da ga sve boli, da nađem neke mlađe, da može da pomogne na neki drugi način. Sve ima svoj kraj. Ali smena generacija se neće sigurno dešavati. Napravićemo balans, mladih i iskusnih igrača. Na taj način se pravi pobednički tim, kaže Pešić

Pešić je govorii o mladim igračima.

Vidim ja takve mlade igrače, ali volim prvo da ih osetim, da mi prođu kroz ruke. Znaš kako, mi vrlo brzo proglašavamo supertalente, a oni su kao trska. Brzo rastu i lako se lome

Srbija je  uz Litvaniju jedino ozbiljna selekcija koja nema strance u svom timu. 

Pravo da vam kažem, kada bih počeo da razmišljam o tom pitanju, svi bi me razapeli odmah. Tako da uopšte i ne razmišljam, zaključio je Pešić.

Prokomentirisao je i činjenicu da od Dude, Žoca nismo imali trenere tog kvaliteta.

-Druga su vremena bila. Ja kada sam bio direktor Bosne, Ferid Bešlagić – bio je ministar finansija Bosne i Hercegovine, dakle i tada smo živeli od države – mene pozove i kaže: ’Jesi li našao trenera?’. Pa gde da ga nađem za dan? Sada kada trener ode u subotu, već u nedelju 20 ponuda imaš na stolu od agenata. Tada nije bilo tako. Malo je bilo trenera. Ja prvi nisam hteo da budem trener, studirao sam ekonomiju, želeo sam da iskustvo igranja stavim u biznis. Danas je to profesija, završio je popularni Kari. 

Govorio je i o jednom od svojih prethodnika, Saši Đorđeviću.

-Sale Đorđević je uradio fantastičan posao. Možeš da gledaš ovako ili onako, ali osvojiti srebrne medalje na tri prvenstva na kojima je učestvovao, pa i to Svetsko prvenstvo… To je za poštovanje. Drugo, smanjili smo se, nije sada cela Jugoslavije već Srbija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA: Budućnost bez većih problema u polufinalu

Posle ubedljive pobede u Podgorici, košarkaši Budućnosti su poprilično lako savladali Zadar kao gosti Na taj način Podgoričani su...

POVEZANE OBJAVE