Zvezda dobila derbi: Mitrović vodio crveno bele do pobede

Crvena zvezda – Budućnost 71:63 (19:14, 18:15, 8:18, 26:16)

Krenulo se efikasno na obe strane, a Zvezda bolje otvara meč. Ima već plus četiri, 9:5. Kasnije su nastavili da održavaju prednost, kontrolišući tempo igre u prvom kvartalu. Pojačali su crveno beli tempo, i stekli maksimalnih plus 7. Vili Rid je, svojim pogotkom, smanjio na 5 poena prednosti, pred drugi deo igre.

Podgoričani bolje ulaze u drugu četvrtinu. Uspeli su da smanje zaostatak na -3 poena. Ipak, poenima Uskokovića, Davidovca i Kuzmića, Zvezda odlazi na plus osam, što je nova maksimalna prednost. Zvezda kontroliše igru, ne dozvoljavajući rivalu priključak, iako je bilo minus tri, na početku ove deonice. U međuvremenu, Zvezda je povećala vođstvo, na maksimalnih plus 11, i sada je, 37:26 za crveno bele. Uspela je Budućnost, poenima Silija i Rida, da smanji na osam poena zaostatka. Tim rezultatom se otišlo na odmor.

Mučila se Zvezda više od pet minuta bez postignutog poena pre nego što je Volters poentirao. Naročito raspoložen bio je Di Džej Sali koji je postigao ili asistirao gotovo svaki poen Budućnosti u ovom delu igre. Gosti su napravili seriju 14:0 u ovom periodu i u jednom trenutku imala prednost od pet poena. Zvezdina snažna odbrana iz prvog poluvremena se raspala, a igra se u potpunosti oslonila na ono što Luka Mitrović individualno uradi.

Upravo je krilni centar Zvezde doneo snažan start u zadnjoj deonici. Ukrao je loptu, a potom u kontri realizovao 2+1. Usledila je trojka Nikole Kalinića za razdvajanje na plus četiri.

Kalinić nije imao sjajno šutersko veče, ali je ubrzo stigao do ukradene lopte i novih poena, praćenih Kuzmićevim, za seriju Zvezde od 13:0 koja je i prelomila ishod ovog meča.

Luka Mitrović je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 19 poena, Kuzmić je upisao 13 poena baš kao i Nikola Kalinić.

Kod gostiju istakli su se Sili sa19 poena, Rid je imao 15, a Micov je upisao 11 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OLIMPIJAKOS SPREMA BOMBE ZA NAREDNU SEZONU

Još nije gotova sezona u Evroligi, a Olimpijakos već misli na pojačanja za iduću sezonu. Olimpijakos je ligaški deo Evrolige...

POVEZANE OBJAVE