Pijetlović pred start vaterplo prvenstva: Trenutno imamo najjači šampionat na svetu

U sredu počinje vaterpolo prvesntvo utakmicom između Novog Beograda i Naisa, a meč je zakazan u 19 časova.

Dosta očekivanja ljubitelji vaterpola polažu ovu sezonu s obzirom da nas očekuje jako prvesntvo s obzirom na povratak velikog broja asova.

Mnogi vu sezonu porede sa sezonom 2012/13, a centar Duško Pijetlović ističe da je ta sezona bila prekretnica za reprezentaciju.

– Crvena zvezda je tada osvojila Ligu šampiona, Radnički iz Kragujevca je trijumfovao u LEN Kupu. I tada se dosta naših najboljih igrača vratilo u Srbiju i to je imalo izuzuetno pozitivan uticaj i na našu reprezentaciju, jer je u to vreme krenulo osvajanje trofeja u kontinuitetu. Okupljanje reprezentativaca je bilo mnogo lakše, doživeli smo veliku ekspanziju, nadam se da će se to ponoviti i sada.

Sad je u konkurenciji čak šest jakih klubova.. Osim Novog Beograda, tu su kragujevački Radnički, Partizan, Crvena zvezda, Šabac, i Vojvodina, dodaje Pijetlović.

– Bez lažne skromnosti, mislim da ćemo zaista imati najjaču ligu na svetu. Mađarski šampionat ima kontinuitet u tom kvalitetu, možda veći broj takozvanih dobrih klupskih igrača, ali ako govorimo o trenutnom kvalitetu smatram da smo ispred Mađara, istakao je Pijetlović.

Branilac titule Radnički iz Kragujevca gostuje Zemunu (21 sat), Crvena zvezda će dočekati Vojvodinu (20 sati), a Valis ekipu Proletera (21 sat). Duel Partizana i Šapca odložen je za 20. oktobra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IGRA I NA MADRIDSKOJ ŠLJACI: Nadal objavio važne vesti pred početak turnira

Nakon turnira u Brizbejnu početkom godine, Rafael Nadal se vratio tenisu na takmičenju u Barseloni. Posle pobede nad Flaviom Kobolijem,...

POVEZANE OBJAVE