UEFA: Pokrenuta istraga protiv Sparte iz Praga zbog potencijalnog rasizma!

Evropska kuća fudbala (UEFA) pokrenula je postupak protiv Sparte Prag zbog potencijalnog rasizma na meču koji je Sparta u prethodnom kolu Lige Evrope odigrala na svom stadionu protiv Rendžersa.

Sparta je i prethodno bila kažnjena zbog rasističkih ispada, pa su pomenutom meču protiv Škota mogli da prisustvuju samo najmlađi navijači odnosno deca uzrasta do 14 godina.

Međutim, opet su se sa tribina mogli čuti pogrdni povici i zvižduci kada bi neko od tamnoputih igrača gostujućeg tima primio loptu. Ipak, najviše negodovanje bilo je prema fudbaleru Rendžersa Glenu Kamari. Isti fudbaler bio je na udaru navijača i u meču sa Slavijom Prag, koja je odigrana u martu ove godine, u okviru Lige Evrope.

„U skladu sa članom 31, Etička komisija UEFA je pokrenula postupak protiv Sparte zbog potencijalnog vređanja i diskriminacije pojedinih igrača”, navodi se u Uefinom saopštenju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE