DALO SE NASLUTITI: Poznata (ne)očekivana sudbina Stefana Piolija na kormilu Milana

Fudbaleri Milana blistaju na početku nove sezone italijanskog prvenstva.

Popularni “Rossoneri” su prošlu sezonu završili na odličnom drugom mestu sa 79 bodova, a ove sezone, kako su krenuli, možda odu i do samog kraja.

U prvih sedam kola Milan je na učinku od šest pobeda i samo jednog remija. Za vikend su slavili na teškom gostovanju kod Atalante rezultatom 3:2, nakon što su sredinom nedelje nesrećno izgubili od prvaka Španije Atletiko Madrida u samoj završnici utakmice sa 2:1.

Ovo je najbolji start kluba u poslednjih 20 godina zbog čega najveće zasluge pripadaju treneru Stefanu Pioliju. Italijanski mediji javljaju kako je klub toliko zadovoljan rezultatima ovog stručnjaka da su spremni početi s pregovorima o novom ugovoru. Njegov aktualni ugovor je na snazi do kraja tekuće sezone.

Pioli je preuzeo Milan u oktobru 2019. godine, ali je već u aprilu prošle godine bilo nagađanja kako je na ivici otkaza nakon male krize rezultata, ali klub je imao strpljenja što se pokazalo kao pravi potez.

Pioli je na sledećem učinku otkako je trener Milana: 97 utakmica, 54 pobede, 18 poraza i 25 nerešenih rezultata.

Mnogi su mu predviđali neuspeh na klupi slavnog kluba, a kako sada stvari stoje, on će još dugi niz godina s klupe predvoditi sedmostrukog prvaka Evrope.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE