Filipovski o vremenu u Beogradu: Nije to bio pravi Partizan, kada sam dolazio mnogi su ih pre mene odbili

Teškku prošlu sezonu imao je košarkaški klub Partizan. Promenjena su tri trenera, a rezultati su bili najslabiji u poslednjih 40 godina.

Jedan od trenera koji je bio u klubu bio je i slovenački stručnjak Sašo Filipovski. On je stigao posle smene Vlada Šćepanovića i predvodio je crno-bele od novembra 2020. godine do marta 2021.

Nije mi žao što sam bio u Partizanu, znao sam u šta se upuštam. Kada je Partizan u dobrom stanju, onda ga vode treneri kao što je Željko Obradović. Ali… Bilo je mnogo trenera koji nisu želeli da preuzmu Partizan kada sam ja došao. Neki su me i savetovali da ne preuzimam tu ulogu. Nisam želeo da odbijem, hteo sam da osetim kako je raditi u tom klubu. Ne postoje porazi u životu, za me ne postoje samo pobede, a u Partizanu sam mnogo naučio, rekao je Filipovski za slovenčki Sportklub i dodao:

Nije to bio pravi Partizan – kovid je učinio svoje. Igrali smo bez publike, sada je slika potpuno drugačija. Tim je bio u velikim problemima, ali smo na početku igrali dobro i probili se među 16 najboljih timova u Evrokupu. To je bio naš maksimum i problemi su ubrzo izašli na videlo, a imali smo mnogo unutrašnjih problema. Ja sam tamo samo gasio vatru. Sada su postavljene prave osnove. Imaju jednog od najboljih trenera u Evropi i on će postaviti crno-bele na nove temelje.

Filipovski je pored Partizana sa klupe predvodio još ekipe Olimpije, Turova, Lokomotive iz Rostova, Lotomatike, Stelmet Zijelone Gure, Banvita i Monaka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MEČ SE IGRA U LOZNICI: Poznat termin finala Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije. Vojvodina je u Kragujevcu savladala Radnički 1:0, dok...

POVEZANE OBJAVE