KONAČNO SE DOGODILO: Beograd će biti svedok istorije

Srbija i Beograd, imaju čast, da budu domaćini Svetskog prvenstva u boksu.

To je, prvi put, nakon 1978., da ovako veliko takmičenje, ovog tipa, bude održano u prestonici Srbije.

Ovaj šampionat, obeležiće i istorijski momenat.

Prvi put, od prvenstva sveta 1974. na Kubi, osvajači medalja, biće novčano nagrađeni.

Ovakav potez Međunarodnog bokserskog saveza (AIBA), naišao je na opšte odobravanje.

Celokupan nagradni fond je 2.6 miliona dolara.

Pobednik će inkasirati 100.000 dolara. Osvajač srebrne medalje 50 hiljada, dok bronzani dobija 25 hiljada zelenih novčanica.

Tom odlukom, oduševljen je i Roj Džons Junior, promoter SP u Beogradu:

Fantastičan potez AIBA, u pravo vreme prava odluka, sve dok je ograničena samo na međnarodna takmičenja i amatere. Ove novčane nagrade neizmerno će značiti osvajačima, ali i celokupnom boks svetu jer će doprineti da ovaj sport dobije nova krila. Bokseri će tim novcem nastaviti karijere, uložiće u sebe, svoje prodice, podstaknuti i druge da nastave da se bave ovim sportom i veruju u snove, jer snovi postoje i njihova realizacija je realna, samo treba verovati i boriti se za to. Ceo svet i društvo pretpelo je strašne finansijske krahove tokom pandemije virusa korona, mnogi sportisti su bili promorani da zauvek napuste njihovu prvu ljubav, a svakom sportisti njegov sport je njegova prva i večna ljubav. Bokserima je boks u krvi i iskonska ljubav, a iskonski vole siromašni novcem, bogati u srcu i duši. Boks nije sport bogatih, već hrabrih, istrajnih, istinskih zaljubljenika u sport i viteštvo. Bokseri nisu navikli na novac, niti na raskošne uslove, kaš što neki drugi sportovi i sportisti imaju. Navikli su da vole svoj poziv, da žive u tom adrenalinu koji ih nikada ne napušta. Zato će finansijska nagrada koju će dobiti osvajanjem medalja u Beogradu imati ogroman značaj, uticaj i trasiraće neki novi put u ovom sportu, put ka boljem, put ka sjajnoj budućnosti svetskog boksa, a ja sam srećan i ponosan zbog toga. – rekao je on.

Podsetimo, prvenstvo će biti održano od 24. Oktobra, do 6. Novembra.

Foto: Privatna arhiva Roja Džonsa Juniora

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezdin igrač na meti tima iz La Lige: Španci žele Hvanga

U subotu i sredu igrala se dva derbija, a ti mečevi privukli su brojne skaute. Kako javlja MaxBet Sport predstavnike su...

POVEZANE OBJAVE