Za sve je “kriv” Edin Džeko: Inter se u januaru rešava skupe zvezde!

Početak Edina Džeka u Interu je zaista impresivan. Za vrlo kratko vreme se uspeo nametnuti i postati glavni igrač napada “Nerazura”.

Premda je bilo skeptika koji su sumnjali u Džekov kvalitet i očekivali da neće igrati glavnu ulogu s obzirom na konkurenciju, teren je pokazao drugačije.

U poslednjoj utakmici protiv Sasuola, Inter je gubio, Simone Inzagi je u igru ubacio Džeka. “Dijamant” je dao gol nakon svega 33 sekunda provedena u igri, a nekoliko minuta kasnije izborio je kazneni udarac koji je Lautaro Martinez realizovao za konačnih 1:2.

Osim Lautara, Džeku su konkurencija još dvojica napadača iz Južne Amerike, Argentinac Hoakin Korea i Čileanac Aleksis Sančez.

Upravo je Sančez prva žrtva Džekove dominacije, te je prema pisanju Gazete delo sport njegov odlazak u januaru gotova stvar.

Eventualni raskid ugovora bi doneo gubitke pošto 32-godišnjak ima platu od sedam miliona evra po sezoni, pa će se tražiti pozajmica u klub koji bi bio spreman preuzeti njegova primanja.

Bivši as Mančester junajteda, Arsenala i Barselone je ove sezone već imao jednu povredu, a šansu za igru dobijao je isključivo s klupe. Na četiri nastupa upisao je svega 70 minuta i nije dao gol.

Kao potencijalne destinacije za čileanskog napadača spominju se francuski Olimpik Marsej i španska Sevilja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OSVOJIO JE BUNDESLIGU: Fudbaler Bajera otkrio gde bi da nastavi karijeru

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena, protiv Verdera su potvrdili titulu šampiona Nemačke. Prvu u 120 godina dugoj istoriji kluba. Sada su...

POVEZANE OBJAVE