Zvezda pregazila Makabi u Tel Avivu!

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su slavili u Tel Avivu protiv ekipe Makabija rezultatom 63:75, i tako upisali prvu pobedu u ovoj sezoni Evrolige. Po četvrtinama bilo je (10:20, 17:15, 10:19, 26:21).

Odlično su crveno-beli otvorili meč i napravili seriju od čak 10:0. Zvezda je odlično igrala u odbrani, zaustavljala je Vilbekina, koga nije hteo šut za tri poena u pojedinim trenucima. Kalinić je najpre doneo Zvezdi plus osam, a do kraja prve četvrtine Zvezde je stigla i do deset poena prednosti, nakon što je u poslednjem napadu pogodio Mitrović uz faul. Mogla je Zvezda i do ubedljivijeg vođstva, ali Mitrović nije iskoristio slobodna bacanja.

Zaigrao je Makabi mnogo bolje i agresivnije u drugoj četvrtini, a u tome je domaće predvodio Kalojar, pa su crveno-beli izgubili velikih 15 poena prednosti. Ipak, uspeli su ubrzo da smire situaciju i do kraja poluvremena zadrže plus osam.

U nastavku crveno-beli su krenuli još jače, a poenima Mitrovića sa linije za slobodna bacanja došli su i do dvocifrene prednosti. U Zvezdinom timu blistali su Stefan Lazarević i Nejt Volters, koji je pogodio dve vezane trojke u veoma važnim momentima.

Najefikasniji u Zvezdinom timu bili su Nejt Volters sa 17 poena i Nikola Kalinić sa 15. On je upisao i pet skokova i pet asistencije, pa je proglašen igračem utakmice. Njih je pratio Mitrović sa devet poena i 11 skokova. U timu Makabija najviše poena imao je Vilbekin, a imao ih je 18. Pratio ga je Lesor sa 16 poena.

Makabi je upisao prvi poraz, a ekipa Dejana Radonjića prvi trijumf u ovoj sezoni Evrolige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE