Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo: Vezista Voždovca nosio Litvaniju do prve pobede, trijumf Bosne i Hercegovine na krilima Prevljaka! (VIDEO)

Reprezentacija Litvanije savladala je Bugarsku u Viljnusu rezultatom 3:1 dok je Bosna i Hercegovina slavila na gostovanju protiv Kazahstana rezultatom 0:2, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Litvance je do prve pobede u kvalifikacijama nosio vezista Voždovca Justas Lasickas, koji je imao gol i asistenciju.

Bugarska je propustila veliku šansu da povede već u 14. minutu, kada je jedanaesterac promašio Iliev. Samo četiri minuta kasnije usledila je kazna, a pogodak je postigao pomenuti Lasickas. To je bio jedini gol u prvom delu meča.

U nastavku Bugarska je uspela da stigne izjednači u 64. minutu, a gol je postigao Despodov. U 82. minutu nakon asistencije Lasickasa, pogodak je postigao Černjik i doneo novo vođstvo domaćima. Samo dva minuta kasnije, isti igrač je postigao još jedan pogodak i postavio konačan rezultat utakmice.

Litvanija je upisala prve bodove u kvalifikacijama, ali ostaje na poslednjoj poziciji u grupi dok je Bugarska ostala na pet bodova i pretposlednjem mestu nakon šest odigranih mečeva.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine uspela je da pobedi u Kazahstanu, iako je tim bio desetkovan – neki igrači su bili povređeni, neki su zaraženi koronavirusom, a njih šest nije dobilo vizu da putuju u Kazahstan.

Ipak, pobedu im je doneo Samir Prevljak, koji je postigao oba pogotka. Najpre je zatresao mrežu Kazahstanaca u 25. minutu nakon asistencije Stevanovića, a onda u drugom poluvremenu, u 66. minutu postavio i konačan rezultat, nakon asistencije Džeka.

Bosna i Hercegovina upisala je prvu pobedu u kvalifikacijama i stigla do šestog boda i druge pozicije u grupi dok Kazahstan ostaje na poslednjem mestu sa tri osvojena boda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE