Murinjo: “Ljubav prema Romi nadilazi glad za trofejima, to je večna strast!”

Iskusni portugalski stručnjak Žoze Murinjo i trenutni trener Rome rekao je da je trenutno bolji trener nego pre 10 ili 20 godina, iako uzimajući u obzir uspehe tada i sad ne deluje tako. Kako je rekao, ključna reč u trenerskom poslu je iskustvo.

“Osećam da sam bolji trener sada nego pre 10 ili 20 godina. Ako trener ne napreduje, to je zato što je izgubio strast i mentalitet koji mu pomaže da napreduje svakodnevno. Ovo nije posao gde je fundamentalna fizička kondicija. Sasvim je suprotno nego za igrače. Iskustvo vas samo čini boljim”, izjavio je Murinjo za Eskvajer.

Govoreći o Romi, na čiju klupu je seo prošle godine, on je istakao da će dati sve od sebe da ovom klubu donese trofeje, ali da je siguran da strast prema “Vučici” nadilazi trofeje.

“Namera mi je da donesem trofeje ovom klubu, jer klub živi od toga, to pojačava strast navijača. Ipak, shvatio sam da ljubav prema Romi nadilazi tu glad za trofejima, to je večna strast. Nedostaje pobeđivanje i mi smo u projektu da se vratimo na stazu uspeha. Ako to bude sa mnom, biće savršeno, a ako ne, biće prelepo doprineti stvaranju budućnosti i ostvarenju svačijeg sna”, zaključio je iskusni Portugalac.

Poslednji trofej Murinjo je osvojio sa Mančester junajtedom 2017. godine, kada su “Crveni đavoli” podigli pehar Lige Evrope.

Murinjo je u dosadašnjoj karijeri predovodio Porto i Inter, sa kojima je osvajao Ligu šampiona, kao i Čelsi, Real Madrid, Mančester junajted i Totenhem.

Sa Romom trenutno je na četvrtom mestu u Seriji A i ima 15 osvojenih bodova nakon sedam odigranih kola.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRILIKA KARIJERE! Bivši golgeter Partizana u transferu od 30 miliona evra ide u italijanskog velikana?

Nekadašnji golgeter beogradskog Partizana Umar Sadik (27) mogao bi od naredne sezone nastupati u italijanskoj Serie A. Prema pisanju stranih...

POVEZANE OBJAVE