Partizan se ubedljivom pobedom prezentovao svojim navijačima (VIDEO)

U prvom meču pred svojim navijačima u ovoj sezoni, košarkaši Partizana su Štark Areni slavili nad SC Derbijem sa ubedljivih 79:57.

Od samog starta košarkaši Partizana su nametnuli svoj stil igre, pre svega dobrom igrom u odbrani.

SC Derbi nije mogao da dođe do lakih koševa, što je crno-belima da strpljivo traže svoj ritam u napadu.

Brzo su došli do dvocifrene prednosti, sa kojom se i završila prva četvrtina – 20:9.

Gosti su u drugi period ušli nešto bolje spustili su prednost na 6 poena razlike, ali izabranici Željka Obradovića su i dalje držali visok nivo odbrane, a individualnim kvalitetima Mura i Pantera prednost su ponovo podigli na dvocifrenu razliku.

Posle 20 minuta bil oje 37:23.

U trećem periodu Partizan je nastavio u sličnom ritmu i ubrzo su stekli 20 poena prednosti i praktično najavili da će ovaj meč rešiti u svoju korist bez većih problema.

Gostima šut nije funkcionisao i samim tim, i pored toga što crno-beli nisu blistali u napadu, nisu bili pretnja domaćinu. Na kraju trećečetvrtine 61:44.

U četvrtom periodu SC Derbiju je trebalo 5 minuta da postigne prve poene, dok je Partizan postigao 8 i podigao prednost na 25 poena prednosti. “Ispraznio” je klupu Željko Obradović i priliku su dobili i Balša Koprivica i Dušan Miletić. Do krja meča rutinski su crno-beli održali visoku prednost za konačnih 79:57.

Najefikasniji kod Partizana bio je Smajlagić sa 13 poena, Panter je dodao 12, Trifunović 10.

Kod gostiju bolji od ostalih Kamenjaš i Baćović sa po 10 poena.

Partizan ima sad skor 3-0, i u sledećem kolu ide u goste takođe neporaženoj Ciboni. SC Derbi ima skor 1-2, i u sledećem kolu gostuje direktnom konkurentu za opstanak ekipi Splita.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pioli je bivši, poznato ko ga menja na klupi Milana

Kako prenose italijanski mediji, Stefano Pioli definitivno napušta Milan na kraju sezone. Nekadašnji trener Bolonje, Fiorentine i Lacija je na...

POVEZANE OBJAVE