Vlahović doneo veliku pobedu u Lukemburgu! (VIDEO)

Reprezentacija Srbije ostvarila je veoma važnu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvesntvo u Luksemburgu poošto je golom Vlahovića slavila 0:1 (0:0).

Prvo poluvreme bilo je poprilično rastrzano. Srbija nikako nije uspevala da uspostavi dominaciju u posedu lopte, ali je imala prilike iz tranzicione igre. Vlahović je imao dve dobre situacije. u jednoj se odlučio za dodavanje umesto šuta, dok je u drugoj bio zamalo neprecizan.

U odbrani je bilo dosta grešaka i štoperi su pravili greške u dodavanjima, tak oda su i domaći imali nekoliko prilika, ali na sreću ne ozbiljnijih.

Najzanimljiviji trenutak je viđen na samom kraju prvog poluvremena, kada je Tadić primio loptu u kaznenom prostoru. Krenuo je da dribla golmana, i pao je na zemlju. Sudija iz Škotske je ostao nem, a nastala je velika gužva. Posle gledanja snimka utvrđeno je da je golman domaćih nogom udario Tadića po kolenu, i ostaje nejasno zašto VAR soba nije reagovala u ovoj situaciji jer je prekšaj za penal bio očigledan.

U drugom delu nastavilo se u istom ritmu i nije bilo šansi. Ipak, u 68. minutu posle sjajnog pasa u prostor, lopta je stigla do Vlahovića koji je odlično povukao i došau situaciju 1 na 1 sa golmanom i rutinski je rešio situaciju za vođstvo Srbije 1:0.

Posle gola Srbija je ubrzo imala šansu preko Lazovića, ali njegov centaršut nije stigao kome je namenjen u kaznenom prostoru.

Luksemburg je polako uspostavljao igru i prvu ozbiljnu priliku su imali u 80. minutu, kada je Lazović bio pribran i izbacio loptu u poslednjem trenutku ispred gola Rajkovića.

Srbija je do kraja imala dve dobre situacije ispred gola domaćih, ali realizacija nije bila dobra. U prvom minutu Nadoknade slična situacija kao kod postignutog gola, Vlahović je na istom mestu primio loptu i postigao gol, ali je linijski sudija podigao zastavicu da je bio ofsajd, što je VAR i potvrdio. Još jednu veliku priliku imao je Nemanja Radonjić u 94. minutu, ali iz izgledne šanse šutirao je pored gola.

Do kraja meča nije bilo više prilika i meča je završen pobedom Srbije 0:1.

Posle ovog meča Srbija je prva sa 14 bodova i ispred je Portugala koji ima bod manje, ali i meč manje. Sledeći meč Srbija igra u utorak protiv Azerbejdžana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE