Za rubriku ‘verovali ili ne’: Italijanski velikan zbog DVA miliona evra ostao bez Halanda

Sjajni Norvežanin Erling Haland trenutno je jedan od najtraženijih fudbalera današnjice.

Haland je zablistao u dresu Salzburga početkom sezone 2019/20, a zatim se za ‘mizernih’ 20 miliona evra preselio u Borusiju Dortmund, gde je nastavio nemilosrdno trpati suparničke mreže.

Norvežanin je,pre dolaska u Salzburg, igrao za norveškog velikana Molde. Brojni veliki klubovi su se raspitivali za njegove usluge, a Juventus je bio najbliži da ga dovede u svoje redove.

Ali, tadašnji sportski direktor kluba Bepe Marota, smatrao je kako je dva miliona evra za jednog tinejdžera previše.

Danas generalni direktor velikog Juventusovog rivala Intera za tim potezom itekako žali.

“Jedna od mojih najvećih grešaka u karijeri je Erling Haland. Imao sam priliku da ga dovedem u Juventus iz Moldea za svega dva miliona evra. Bilo je jako blizu”, kazao je Marota.

Halandova otkupna klauzula za sledeće leto je 70 miliona evra, ali će zainteresovani timovi morati uložiti mnogo više novca.

Norveški fudbaler navodno traži primanja od 50 miliona evra godišnje, dok ogromnu svotu za svoje usluge želi i agent Mino Rajola. Nagađa se da je reč o cifri oko 40 miliona evra.

Haland se u ovom trenutku najviše povezuje sa PSŽ-om, Mančester Sitijem i Real Madridom, a videćemo u kom će gigantu na kraju ovaj čudesni golgeter završiti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VESTI PRED JAVOR: Ništa od Serije A, sprema se veliki povratak u Zvezdu!

Fudbaleri Crvene zvezde sutra nastavljaju prolećni deo sezone na gostovanju Javoru. Crveno-beli će pokušati da zadrže +4 u odnosu na...

POVEZANE OBJAVE