ZADOVOLJNI LUKA MITROVIĆ: Uvek smo željni dokazivanja

Košarkaši Crvene zvezde, imaju dve pobede na startu ABA lige. Nedavno je, u drugom kolu, pobeđen veliki rival, Budućnost iz Podgorice.

Nakon poraza od Fenerbahčea, crveno beli su stigli, do prve pobede u Evroligi, i to nad Makabijem.

Kapiten tima, Luka Mitrović, dao je intervju za Mocart sport. On je govorio o tekućoj sezoni, povredama igrača i ambicijama tima.

Dobro odigrana utakmica u Tel Avivu s naše strane. Kontrola utakmice svih 40 minuta uz manje padove, ali koliko je dobro bilo govori činjenica da smo vodili od prvog koša i imali rezultat na našoj strani.Odbranom kontrolisali tok utakmice, ritam, zaustavili Makabi u onom što najbolje rade – brzoj igri, tranziciji, šutu za tri poena. Uveli smo ih u naš ritam, koji nama odgovara, na iznenađenje mnogih prilično ubedljivo slavili. – rekao je on, nakon pobede u Izraelu.

Zatim se dotakao situacije sa povređenim igračima:

Nema neke tajne. Nalazili smo se poslednjih sedmica u teškoj situaciji usled izostanaka brojnih igrača. Od turnira u Minhenu smo u teškoj poziciji, spremali smo utakmice na specifičan način. U takvim situacijama čak i da su rezultati bili slabiji mogao bi da se nađe izgovor i malo ko bi vam zamerio. Ali posle ishoda utakmica u Tel Avivu i protiv Budućnosti u Beogradu, sada je zadovoljstvo veće.

Potom je dodao:

Pokazali smo šta možemo u ovih nekoliko utakmica. Bez obzira u kom sastavu bili, nećemo izaći s belom zastavom na parket. Uvek smo željni dokazivanja, nadigravanja protiv svakog. To se videlo i u ovom, krnjem sastavu. Ovo su obrisi onoga što želimo da igramo, nadam se da ćemo ovaj koncept držati do kraja. – zaključio je Zvezdin kapiten.

Foto: KK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE