Fudbalski savez Srbije traži oštre kazne povodom ispada u Švajcarskoj i Švedskoj!

Fudbalski savez Srbije (FSS) oglasio se povodom incidenata na utakmicama Švedska – takozvano Kosovo i Švajcarska – Severna Irska. Naime, na meču u Švedskoj istaknut je transparent na kojem je pisalo “Kosovo je Albanija” dok je švajcarski reprezentativac, koji je poreklom sa Kosova i Metohije, Džerdan Šaćiri nosio jaknu sa simbolima terorističke organizacije OVK posle utakmice sa Severnom Irskom.

Iz FSS-a naveli su da pripremaju protestno pismo koje će poslati na adresu FIFA.

“Upravo pripremamo protestno pismo koje ćemo uputiti FIFA u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrože sankcije prema Šaćiriju zbog promovisanja zločinačke terorističke organizacije ‘OVK’ tokom davanja izjave medijima, ali i prema tzv. Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole ‘Kosovo je Albanija’ na meču Švedska – tzv. reprezentacija Kosova i propagiranja ideje ‘Velike Albanije’.  FS Srbije će iskoristiti sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbala” poručio je generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novi Beograd proslavio regionalni trofej, Filipović se zapitao: Otkud nepoverenje u vaterpolo?

Vaterpolisti Novog Beograda trijumfalno su se vratili iz Splita sa peharom šampiona regionalne Premijer lige, a danas je tim...

POVEZANE OBJAVE