LIGA NACIJA: “Azurima” treće mesto, Belgiju zaustavljao okvir gola! (VIDEO)

Reprezentativci Italije savladili su Belgiju rezultatom 2:1 u Torinu, i tako osvojili treće mesto Lige nacija.

Već u drugom minutu, Italija je imala prvu šansu. Šut Enrika Kijeze izblokirao je Tobi Aldervereld. Potom je isti igrač ponovo pokušao, ali je bio neprecizan. Azuri su nastavili sa blagim pritiskom, dok Belgija nije uspela da stvori konkretnu šansu. Miču Bačuai je pokušao, ali je bio neprecizan.

Već u 14. minutu, Jan Fertongen dobio je žuti karton zbog oštrog starta nad Berardijem. Probao je on u 18. minutu, ali je odlično odbranio Kurtoa. Italijani su krenuli agresivnije, a Raspadori je propustio izglednu priliku u 20. minutu.

Najbolju priliku za Belgiju u prvom delu imao je Aleksis Salemakers, u 25. minutu. Šutirao je, nakon dodavanja Bačuaija, ali je pogodio okvir gola.

U drugom poluvremenu viđeno je mnogo više zanimljivih situacija. Italija je imala inicijativu, pa je već u prvom minutu nastavka igre došla u vođstvo. Odbijenu loptu sa ivice šesnaesterca odlično je volejom zahvatio Nikolo Barela i poslao je u mrežu, a Kurtoa je bio nemoćan.

Nakon toga Belgija je imala najbolju priliku za izjednačenje u 60. minutu, kada je u kazneni prostor utrčao Bačuaji, šutirao je, ali je prečka spasila “Azure”. Samo koji minut kasnije u šesnaesterac Belgije utrčao je Kijeza, a sa startom je malo zakasnio Kastanj, pa je sudija Jovanović pokazao na belu tačku. Odluku je potvrdio i VAR, a u 65. minutu uspešno je jedanaesterac realizvao Domeniko Berardi. On je uputio snažan udarac, a Kurtoa nije uspeo da odbrani iako je bio na lopti.

Imala je Italija u nastavku nekoliko obećavajućih napada, ali nisu uspeli da stignu i do trećeg gola i stave tačku na utakmicu. U 82. minutu fantastičnu priliku imao je Kastanj, uputio je sjajan udarac sa ivice šesnaesterca, Donaruma je ispratio pogledom loptu, ali ona je pogodila samo stativu.

Ipak, četiri minuta kasnije kontru Belgije započeo je sjajnim pasom rukom Kurtoa, koji je na sredini terena pokupio De Brujne, a potom odlično uposlio mladog Ketelarea, koji je kroz noge poslao loptu iza leđa Donarume i doneo neizvesnu završnicu meča.

Belgija nije imala snage da dođe do izjednačenja i odvede meč na eventualno izvođenje jedanaesteraca.

U finalu Lige nacije večeras se sastaju Španija i Francuska od 20 časova i 45 minuta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE