Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo: Slovačka otkinula bodove Hrvatskoj, Rusija do celog plena u Sloveniji! (VIDEO)

Reprezentativci Hrvatske i Slovačke remizirali su u Osijeku rezultatom 2:2, a Rusija je savladala Sloveniju na gostovanju rezultatom 1:2, u okviru grupe H kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Slovačka je stigla do vođstva u 20. minutu pogotkom Švarca nakon asistencije Hamšika, ali samo pet minuta kasnije Hrvati su izjednačili golom Kramarića. Ipak, muk na stadionu nastao je u 45. minutu kada je novu prednost Slovačkoj doneo Lukas Haraslin, nakon što je ostao sam pred golom i prihvatio odličan centaršut Almasija.

U nastavku meča, Hrvati su uspeli da izjednače tek u 71. minutu kada je čudan gol iz slobodnog udarca postigao Luka Modrić. Uspeli su domaći da još jednom zatresu mrežu preko Vlašića u 83. minutu, ali je nakon intervencije VAR-a gol poništen zbog ofsajda.

Rusija je u Sloveniji stigla do sva tri boda, a utakmica je rešena već u prvom poluvremenu. Rusi su poveli u 28. minutu golom Divejeva, a četiri minuta ksnije tu prednost je duplirao Džikija. Slovenci su uspeli da smanje u 40. minutu preko Iličića, ali ovaj rezultat ostao je na semaforu do kraja meča.

Nakon ovog kola, Rusija ostaje na prvom mestu i ima sve u svojim rukama, budući da će im biti dovoljan i bod protiv Hrvatske u poslednjem kolu za direktan plasman na Mundijal, ukoliko u narednom meču savladaju poslednjeplasirani Kipar.

Hrvatska je na drugom mestu i za Rusijom kasni dva boda.

Ostali rezultati, po grupama:

Grupa E:

Belorusija – Češka 0:2
Estonija – Vels  0:1

Grupa G:

Holandija – Gibraltar 6:0
Norveška – Crna Gora 1:0
Letonija – Turska 1:2

Grupa J:

Rumunija – Jermenija 1:0

Severna Makedonija – Nemačka 0:4

Island – Lihtenštajn 4:0

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE