MITROVIĆ O POVRATKU: Mesto u kom se najlepše osećam

Košarkaši Crvene zvezde, u novu sezonu, ušli su desetkovani, obzirom na, veliki broj povređenih ili bolesnih igrača.

Sinoć su, u okviru trećeg kola ABA lige, doživeli prvi poraz, od Igokee. Prethodno su savladali Budućnost i Split.

U Evroligi, nakon dva kola, crveno beli imaju, po pobedu i poraz.

Kapiten tima, Luka Mitrović, govorio je, za klupski sajt, o svom povratku, aktuelnoj sezoni, i klupskim ciljevima.

Crvena zvezda je klub u kom sam ja proveo najveći deo svoje karijere, proživeo najlepše momente, osvojio toliko trofeja, upoznao toliko ljudi i toliko prijateljstva sklopio i suvišno je pričati da li je to klub i mesto u kom se najlepše osećam. – rekao je on.

Nakon toga, govorio je o svojoj ulozi na terenu, i mogućnosti da igra centra, obzirom na deficitarnost kadra na toj poziciji u timu.

Prethodnih par sezona sam igrao u različitim klubovima, imao različite uloge i igrao na različitim pozicijama. Jednostavno sam se srodio sa obe pozicije. U Španiji sam igrao na poziciji 5, prošle godine u Crnoj Gori na poziciji 4 tako da mi nije strano igranje na obe pozicije. kaže Mitrović.

On je, neizostavno, pričao o povredama, koje su, u velikoj meri, uticale na tok njegove karijere:

-Činjenica je da sam u prošlosti imao problema sa povredama kolena. Dva puta u Crvenoj zvezdi, jednom u Nemačkoj i nakon toga je usledila operacija kolena. Trudim se da ne razmišljam šta bi bilo kada bi bilo, šta bi bilo da nije povreda kolena… Ne volim ni da sažaljevam sebe, da mi to bude alibi ili izgovor što sam zbog tih povreda imao malo drugačiji put. Uspeo sam da se vratim i da u 29-oj godini nađem svoje mesto u Evroligi i Crvenoj zvezdi.

Crvenu zvezdu, nakon poraza od Igokee, očekuje duplo kolo Evrolige. U sredu im gostuje Žalgiris, dok u petak, gostuju ekipi CSKA. Potom ih, u okviru četvrtog kola ABA lige, očekuje derbi sa Cedevita Olimpijom 17. oktobra.

Foto: KK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Petorica reprezentativaca dobijaju priznanja od FSS, odlične vesti za fudbalski Niš i Novi Sad

Završena je sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, na kojoj je doneto nekoliko odluka. Jedna od njih tiče se...

POVEZANE OBJAVE