Srbija – Azerbejdžan: Piksi neće rizikovati, Mitrović i Tadić ne počinju meč?

Reprezentativci Srbije sutra (utorak) dočekuju reprezentaciju Azerbejdžana na stadionu “Rajko Mitić” od 20 časova i 45 minuta, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Naša selekcija mučila se u Bakuu, ali je pobedu izvojevao Aleksandar Mitrović, a sutrašnjim trijumfom reprezentativci Srbije bi praktično zakazali “finale” sa Portugalom u borbi za prvo mesto u grupi A odnosno za direktan prolaz na Svetsko prvenstvo. Iako je meč sa Portugalom u Lisabonu tek za mesec dana, selektor Dragan Stojković Piksi će morati da razmišlja o njemu, tačnije da pojedine igrače, kojima prete suspenzije ukoliko dobiju žuti karton, ne izlaže riziku. U ovoj grupi su i dvojica najboljih fudbalera naše selekcije Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, pa je veoma verovatno da njih dvojica neće početi sutrašnji meč. Upitno je i da li će se u prvih 11 naći Gudelj ili će pak njegov izostanak nadomestiti Maksimović.

Sutrašnji meč zbog suspenzije preskočiće Filip Đuričić i Strahinja Pavlović, a u timu neće biti ni Nikole Milenkovića koji je otišao u Firencu kako bi sanirao povredu.

Prema tome, u tim bi trebalo da se vrati Darko Lazović, a starter će verovatno biti i Luka Jović. Takođe, očekuje se da izostankom Tadića njegovu poziciju popuni Sergej Milinković Savić.

Imajući sve ovo u vidu, reprezentacije Srbije bi mogla da počne meč u formaciji 3-4-1-2, a sastav bi izgledao ovako:

Rajković – Veljković, Nastasić, Spajić – Lazović, Lukić, Gudelj (Maksimović), Kostić – Sergej Milinković Savić – Jović, Vlahović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sjajan početak za Lajovića u Barseloni!

Srpski teniser Dušan Lajović je uspešno startovao na turniru u Barseloni. Naime, Srbin je rutinski savladao Argentinca Dijega Švarcaman sa 2:0...

POVEZANE OBJAVE