Jovanović: Teško mi je pao neodlazak na Olimpijske igre

Srpski trener kome ove sezone odlično ide sa mladim timom Cibone, govorio je o svojim utiscima u zagrebačkom klubu, a dotakao se i teme reprezentacije, gde je bio pomoćnik, sada već bivšem, selektoru Igoru Kokoškovu.

Jovanović kaže da je ključna bila strategija koja je postavljena.

Pre nego što smo uradili selekciju tima klub je napravio strategiju u kom smeru ćemo da idemo i na koji način. Ekipu sa domaćim talentovanim igračima nadogradili smo strancima koji se uklapaju u taj koncept

Perspektivni srpski trener je govorio i o poverenju koje ima u svoj mladi sastav.

Znaju oni vrlo dobro šta mislim o njima, jer često pričamo, ne samo o košarci. Odigrali smo tek sedam mečeva. Biće prilika da pričamo javno. Kažem, najvažnije je za sve nas da se Cibona, jedan od sinonima za košarku na ovim prostorima, vrati na put stare slave, a mislim da ovi momci, ma koliko bili mladi, poseduju potencijal, karakter i želju da je usmere ka tome.

Iako je bilo protivljenja prilikom prelaska srpskog trenera u hrvatski klub, što iz razloga struke, da ne bi zauzimao mesto hrvatskim trenerima, što iz dobro poznatih razloga netrpeljivosti između dve zemlje, perspektivni trener je izjavio da ga to nije doticalo.

Možda ste vi to osetili, ali iskreno ja nisam. Od starta je bilo apsolutno poverenje sa obe strane. Na kraju, trenutni rezultati su delom i posledica toga. Svi imamo isti interes – da igrači napreduju, da tim napreduje, a sa time će kasnije i stići rezultati Cibone, koje će moći da baštini i hrvatska reprezentativna košarka, jer nema sumnje da će neki od ovih momaka u budućnosti imati značajnu ulogu u nacionalnom timu.

Nezaobilazna tema bio je i izostanak plasmana naše reprezentacije na Olimpijske igre u Tokiju.

Lično, teško mi je pao neodolazak na Olimpijske igre, jer znam koliko su momci imali odricanja. Poklopilo se mnogo negativnih objektivnih okolnosti. Setite se koliko je bio povreda, čak i na samom turniru, pa pred finale… Boli me i zbog Igora (Kokoškova). Bio sam tu, često smo komunicirali i pre samog turnira. I danas pričamo. Sjajan trener i ličnost. Nažalost, rezultat nekada zna da bude veoma surov i okrutan. Ali, to je sport.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OD TROFEJA NADAJU SE SAMO LŠ: Tuhel spreman za odlazak, navijači misle drugačije

Fudbaleri Bajerna iz Minhena prekinuli su niz od 11 uzastopnih titula šampiona Nemačke. Umesto njih, prvu u istoriji prigrabio je...

POVEZANE OBJAVE