Trofejni španski selektor presavio tabak: Tužio savez, Garbahosu, dve igračice…

Bivši selektor ženske košarkaške reprezentacije Španije Lukas Mondelo tužio je Košarkaški savez Španije i predsednika Horhea Garbahosu zbog, kako navodi, nezakonitog otkaza.

Mondelo traži da ga Španski košarkaški savez vrati na posao ili da mu isplati ugovor koji je bio potpisan 2024. godine, prenosi Mundo Deportivo.

On je dobio otkaz posle Olimpijskih igara u Tokiju, na kojem selekcija Španije nije osvojila medalju. To je bio drugi loš rezultat Mondela, pošto na prethodno održanom Evropskom prvenstvu takođe Španija nije došla do medalje.

Savez je odluku o otkazu obrazložio kroz klauzulu da nisu ispunjeni sportski ciljevi.

Mondelo je takođe pokrenuo pravni postupak i protiv dve iskusne košarkašice Ane Kruz i Marte Šargaj, koje su ga optužile za brutalne metode treninga, zbog kojih su imale zdravstvenih problema.

Šargaj je u intervju za “El Pais” izjavila je dobila bulimiju dok su sarđivali u ruskom Dinamu iz Kurska, a Kruz je bila još oštrija tvrdeći da joj je trofejni trener uništio život.

Mondelo je predvodio nacionalni tim Španije od 2013. godine. Osvojio je 7 uzastopnih medalja, od toga tri puta zaredom je osvojio Evropsko prvenstvo. U klupskoj košarvi je bio jednako uspešan. Ima osvojene dve Evrolige, a osvajao je domaća prvenstva svuda gde je radio (Španija, Kina, Rusija, Japan). Trenutno je trener u japanskoj ekipi Tojota Antilopsa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

GOTOVO: Liverpul ima novog trenera

Posle razmišljanja od nekoliko meseci i pregovora sa Ćavijem Alonsom i Rubenom Amorinom, Liverpul je konačno pronašao zamenika Jirgenu...

POVEZANE OBJAVE