Ubedljiv poraz mlade reprezentacije od Trikolora

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije poražena je na stadionu Partizana od reprezentacije Francuske rezultatom 0-3.

Golove su postigli Adli u 28, Guiri iz penala u 43. i Šerki u 87. minutu.

Dobru šansu u devetom minutu utakmice imao je Kalimuendo, ali je njegov udarac upasivljen, pa je Gordić lako odbranio. Srbija je nešto kasnije prvi put ozbiljnije pripretila kada je, nakon greške Diopa, Bjeković uputio dobar udarac sa oko dvadeset metara, ali je golman Francuske bio na visini zadatka.

Kalulu je u 20. minutu iskoristio prostor koji mu se ukazao da uputi udarac ka golu golmana Gordića, ali je završio preko gola. Ofanziva Francuza se isplatila kad je u 28. minutu Amine Adli postigao gol, posle kontre izazvane greškom Terzića. Gordić je sprečio da Francuska udvostruči vođstvo već u 32. minutu dobrom odbranom. Ipak, na nesreću naše reprezentacije, nakon centaršuta Truferta, lopta pogađa, u šesnaestercu, u ruku Bjekovića, a sa kreča je bio siguran Guiri.

Zanimljiv detalj je bila izmena u našoj reprezentaciji na samom kraju prvog poluvremena, kada je umesto Stuparevića u igru ušao Filip Stevanović.

Francuzi su rutinski sačuvali stečenu prednost u drugom delu igre. Dobru šansu reprezentacija Francuske je propustila kada je Guiri proigrao Truferta, ali nije bilo nikog na petercu koji bi odreagovao na ubačenu loptu. U 87. minutu konačan rezultat je postavio Rajan Šerki, nakon sjajnog prodora i asistencije Mohameda Ali Šoa.

Srbija (4-2-3-1): Gordić – Bjeković, Marković, Kamenović, Šehović (od 62. Daničić) – Milosavljević, Topić – Stuparević (od 46. Stevanović), Terzić, Gavrić (od 62. Ilić) – Tedić

Francuska (4-4-2): Melije – Kalulu, Saliba, Badijašil, Trufer (od 79. Gusto) – Adli (od 70. Antist), Kakere, Tiram (od 63. Šotar), Diop (od 63. Šerki) – Kalimuendo, Guiri (od 70. Čo)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Otac srpskog NBA asa novi član UO Crvena zvezda!

Crvena zvezda dobila je pojačanje u Upravnom odboru. Naime, kako su preneli crveno-beli, "pojačanje" je Ilija Jović, otac srpskog reprezentativca...

POVEZANE OBJAVE