UBEDLJIVA SRBIJA: Vlahović briljirao, meč u Portugalu odlučujući (VIDEO)

Srbija – Azerbejdžan 3:1 (1:1)

Vlahović 30′(p.), 52′, Tadić 83′ (p.) – Mahmudov 45+2′

Srbija: Rajković, Veljković, Nastasić, Mitrović, Lukić, Milinković – Savić, Grujić (od 66′ Tadić), Kostić (od 75′ Radonjić), Lazović (od 88 Mladenović), Jović (od 66′ Mitrović), Vlahović (od 88 Maksimović)

Azerbejdžan: Mamadalijev, Krivocjuk, Medvedev, Hagverdi, Husejnov (od 63′ Mutalimov), Garajev, Mahmudov (od 84′ Mustafajev), Salahli, Abdulajev (od 73′ Nuriev), Dadašov (od 73′ Šejdajev), Ozubić (od 74′ Alašgarov)

Fudbaleri Srbije, pobedili su Azerbejdžan, u pretposlednjem kolu, kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Orlovi će tako, 14. Novembra, u direktnom duelu, protiv Portugala, odlučivati o prvom mestu u grupi. Naša selekcija, bila je nadmoćna, u svim aspektima igre. Primili su Srbi gol, nakon nespretne reakcije Rajkovića, ali su, sa dva pogotka, rešili pitanje pobednika. Pobeda bi bila ubedljivija, da golman gostiju, nije imao sjajno veče.

Agresivno je krenula Srbija, vršeći presing na odbranu protivnika. Na početku meča, Srbija ima veći posed lopte. Prvu veliku priliku, imala je Srbija, u 11. minutu. Vlahović je prihvatio dodavanje Milinković – Savića, ali je njegov šut, otišao pored gola.

Tri minuta kasnije, još jednu stopostotnu šansu, propušta Srbija. Kostić je probio po levoj strani, pokušao da uposli Vlahovića. Međutim, jedan igrač Azerbejdžana, zakačio je loptu, koja je završila na stativi. Nedugo zatim, ponovo su se naši igrači, našli u šansi, ali je Hagverdi, izbacio loptu sa gol linije.

Azerbejdžan je, prvu konkretnu priliku, imao u 20. minutu. Nakon brze kontre gostiju, Ozobić je šutirao pored gola. Azeri su, ponovo imali dobru šansu, u 25. minutu. Odbranio je Rajković šut Salahlija, ali dosuđen je ofsajd. Gosti su se oslobodili pritiska, i stvaraju šanse.

Selekcija Srbije, povela je u 30. minutu. Strelac je bio Dušan Vlahović, iz jedanaesterca, koji je skrivio Hagverdi. Naši su poveli sa 2:0, u  41. minutu, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Ponovo je naš tim, imao dobru šansu, da duplira prednost, ali se sjajnom odbranom, istakao, Magomedalijev.

Srbija, nije uspela da sačuva prednost, do odlaska na odmor. Rajković je loše intervenisao, što je iskoristio Mahmudov, i poravnao rezultat, u drugom minutu nadoknade. Naš tim, propustio je veliki broj prilika, ne uspevši da, stekne ubedljivije vođstvo.

Prvu priliku, u drugom poluvremenu, Srbija je imala, u 52. minutu. Milinković Savić je šutirao, a Magomedalijev, odbio loptu na prečku. Ipak, već u sledećem minutu, Srbija je povela sa 2:1. Šutirao je Lazović, ali je na odbitak golmana, natrčao Vlahović, i smestio loptu u mrežu. Potom je Abdulajev, imao priliku, ali je šutirao pored gola.

Posle vođstva Srbije, malo je opao tempo igre. Razigrani Dušan Vlahović , probao je atraktivno, u 63. minutu, ali je bio neprecizan. Ponovo je šutirao, minut kasnije, ali je uspešniji bio Magomedalijev, koji mu je odbranio. Ponovo je, čuvar mreže Azera, bio na visini zadatka, kada je, u 69. minutu, zaustavio šut Mitrovića sa peterca. Ponovo je, splasnuo tempo igre, a Srbija, se trudi, da postigne i treći gol, kako bi rešila pitanje pobednika.

To se i dogodilo, kada je u 83. minutu, Dušan Tadić, realizovao drugi penal na utakmici. Do kraja, nije bilo većih šansi, i naš tim, osvojio je veoma bitne bodove.

Srbija je, za sada, prva u grupi, sa mečom više od Portugala.

Njima je preostalo, da 11. Novembra, odigraju meč sa Irskom, i ukoliko slave, meč u Portugalu, odlučivaće o putniku za Katar.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan pušta u prodaju karte za derbi

Prodaja ulaznica za 173. "večiti derbi", koji se igra u subotu od 18 časova na stadionu Rajko Mitić, za...

POVEZANE OBJAVE