EVROLIGA: Pobede španskih klubova u zanimljivim mečevima, Anđušić solidan

U današnjim mečevima Evrolige, pored Crvene zvezde, pobede su ostvarile ekipe Barselone i Real Madrida.

Real je u Viznik centru u Madidu umalo prokockao vođstvo od 25 poena razlike, koju je stekao tokom druge četvrtine. Zahvaljujući Majku Džejmsu, koji je čak 14 od svojia 24 poena postigao u trećoj četvrtini, tim iz Monaka se potpuno vratio u igru. Ipak, Real se trgao, Rudi Fernandez je pogodio važnu trojku pri za prednost od 5 poena razlike kada se meč bližio kraju, i na kraju je na semaforu stajalo 94-86 za domaći sastav.

U sastavu Monaka, pored 24 poena, Majk Džejms je zabeležio i 10 asistencija i tako ostvario dabl-dabl učinak, uz procenat šuta za tri poena preko 50%. Danilo Anđušić je postigao osam poena za gostujući sastav.

U sastavu Reala je Geršon Jabusele ima 18 poena, uz 6 skokova, Ertel je postigao 13, uz 5 skokova i 7 asistencija, dok je njegov zemljak Fabijen Kozer dodao 12 poena i 4 asistencije.

Barselona je u Blaugrani tek nakon produžetka ostvarila pobedu nad Olimpijakosom, minimalnom razlikom, rezultatom 79-78 (67-67).

U prvom poluvremenu je bolja bila ekipa atinskih crveno-belih, i nakon tog dela igre je vodila 27-32. Real se u potpunosti vratio u igru u trećoj četvrtini, koju je dobio sa 13 razlike, i nakon trećeg kvartala vodio sa 8 poena razlike.

Ipak, došlo je do oscilacija u igri i, nakon promašenog šuta za pobedu Korija Higinsa, ušlo se u produžetak.

U produžetku je presudila sigurna ruka iskusnih Pjera Oriole i Nikole Mirotića sa linije slobodnih bacanja.

Mirotić je ujedno bio i najefikasniji u redovima katalonskog tima, postigavši 22 poena, a uz to je upisao i 6 skokova i 2 asistencije. U redovima Olimpijakosa su poeni bili bolje raspoređeni i imali su više igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Kostas Slukas sa 14 poena, bez značajnijih brojki u ostalim statističkim kolonama.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA LI JE ON NOVI ĐOKOVIĆ: Deminor je imao jasan odgovor

Od većih turnira u tenisu prvi naredni je masters u Madridu koji počinje za pet dana. Takmičenje u Monte Karlu...

POVEZANE OBJAVE