LAZAREVIĆ ISKREN: Povreda me je usmerila i pomogla u smislu sazrevanja

Košarkaši Crvene zvezde, večeras dočekuju Žalgiris, u okviru trećeg kola Evrolige.

To će, posle dužeg vremena, biti prvi meč pred domaćom publikom, u ovom takmičenju, zbog pandemije korona virusa.

Crveno beli, imaju pobedu i poraz, dok u ABA ligi, imaju dve pobede, i minuli poraz od Igokee.

O tome, i stvarima vezanim za svoju karijeru, govorio je Stefan Lazarević:

Zna se da klub kao što je Crvena zvezda ima najveće ciljeve i da tu nema nikakve priče. Što se tiče nekih ciljeva za moju ekipu, voleo bih da svi budemo zdravi i kompletni i da kao ekipa stvorimo tu hemiju koja je već sad vidljiva i da sa njom uspemo da postignemo sve ciljeve. Što se tiče ličnog plana, imam samo jednu želju, a to je da nekim svojim stvarima i kvalitetima kojima mislim da mogu da doprinesem, tim, stručni štab i ceo klub steknu poverenje u mene, da ja mogu da pomognem toj ekipi na bilo koji način je to potrebno. Za početak želim to neko poverenje tima, sturčnog štaba i kluba u mene, pa ćemo o tom potom, lični ciljevi se uvek ostavljaju po strani. Prvo da ostvarimo te klupske i zajedničke, pa sve ostalo. – rekao je on, u izjavi za Sport klub.

Potom je govorio i o povredi kolena, koju je doživeo, i kako je to uticalo, na njegov razvojni put.

Na tom individualnom planu moram da pomenem, iako ne volim, tu tešku povredu koju sam imao, koja me je odvojila od terena dugo, faktički dve godine. Ona me je dosta i usmerila i pomogla u tom smislu sazrevanja, mentalnog najviše. Kada uporedim to sa nekim ranijim periodom, dosledan sam nekim svojim ritualima i održavanju tela i košarkaških stvari i sposobnosti. Trudim se da kroz njih stičem samopouzdanje koje mogu da prenesem i na teren i da na taj način pomognem ekipi. Ovo gledam kao neki viši nivo na kome želim da se dokažem. Ono što mi je želja kao igraču je da igram u klubu koji će da osvaja titule, a mislim da bolji klub od ovog ne postoji. Hvala bogu, sve mi se ostvarilo pa idemo korak po korak. – zaključio je on.

Meč Crvene zvezde i Žalgirisa, igra se večeras, sa početkom od 19 časova. Nakon toga, crveno beli gostuju u Moskvi, ekipi CSKA. Odmah nakon toga, čeka ih izazov, i derbi sa Cedevita Olimpijom.

Foto: KK Crvena zvezda MTS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Monako se “vratio iz mrtvih”, Lojd za izjednačenje u seriji

Velika drama viđena je i u drugom meču u seriji između Monaka i Fenerbahčea. Pošto je prva rešena u...

POVEZANE OBJAVE