STAVIO TAČKU: Kalinić progovorio o Kosovu

Nikola Kalinić, vratio se ove sezone, u ekipu Crvene zvezde.

Sa njima je, u prethodnom mandatu, osvajao ABA ligu i Kup koraća.

Ove sezone, izrastao je uz lidera tima, ali njegov odnos sa Delijama, i dalje je zategnut.

Naročito, zbog njegove izjave o Kosovu i Metohiji.

On je, u razgovoru za Sport klub, odlučio da prekine sve polemike, na tu temu:

Žao mi je što je moja izjava oko Kosova i Metohije pogrešno preneta, shvaćena i protumačena. Zbog svega toga se loše osećam i to me kao mladog čoveka boli. Nisam imao nameru da bilo koga povredim, bilo kojom svojom izjavom i potezom, i ako se to dogodilo, izvinjavam se. Moram da naglasim da je za mene Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije i da tako treba da ostane zauvek. – rekao je Kalinić.

Podsetimo, izjava, koja je uzburkala strasti glasila je ovako:

Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje. Kosovski boj bio pre 600 godina, a već dosta decenija to nije „naša“ teritorija, neka me, kaže, isprave stariji i pametniji ako grešim. Niko ne živi od prošlosti i što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta.

Potom je i dodao:

Mislim da je važno da podsetim javnost da sam sa reprezentacijom svoje države Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Madridu 2014. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Osvajač sam Evrolige 2017. godine u Istanbulu, gde sam po završetku finalne utakmice stavio na sebe zastavu svoje države Srbije. U prilog svemu ovome, odlučio sam da doniram jednu svoju mesečnu platu crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosmetu.

Crvenu zvezdu, večeras, u Beogradskoj Areni, od 19 časova, očekuje meč trećeg kola Evrolige, protiv Žalgirisa. Potom gostuju ekipi CSKA, i dočekuju Cedevita Olimpiju u ABA ligi.

Foto: KK Crvena zvezda MTS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nikola Jokić postavio novi rekord NBA lige

Srpski centar Nikola Jokić postavio je novi rekord NBA lige. Reprezentativac Srbije je postao prvi košarkaš u NBA koji je...

POVEZANE OBJAVE