Svetsko prvenstvo na dve godine? Infatino uporan!

Prvi čovek Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infatino veoma je uporan u nameri da se Svetsko prvenstvo u fudbalu igra svake druge godine, iako je velika većina klubova i fudbalera izričito protiv te ideje.

Bez obzira na brojne kritike ovakvog predloga, trenutno se sprovodi studija izvodljivosti. Infatino ističe da Svetsko prvenstvo ima posebnu čar i da bi zato trebalo da se održava češće.

„Svetsko prvenstvo sa 48 reprezentacija od 2026. godine već je odlučeno. Hoće li se održavati svake dve ili četiri godine, to je u fazi savetovanja. Upravo zato što se radi o čarobnom turniru, možda bi trebalo da bude učestaliji“, izjavio je Infatino.

On je dodao da ugled nekog događaja zavisi od njegovog kvaliteta, a ne od učestalosti.

“Svake godine imate Vimbledon ili Ligu šampiona, a svi su uzbuđeni i jedva ih čekaju“, zaključio je predsednik FIFA.

U proteklo vreme UEFA i FIFA su se sukobljavale po ovom pitanju, a glavni argument klubova i igrača jeste ionako previše gust raspored utakmica, pa su iz UEFA apelovali da je bolje da se bave reformom kalendara utakmica nego pomenutom idejom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda objavila važnu informaciju za navijače pred polufinalni duel sa Megom! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde za nedelju dana, u petak 3. maja, dočekuju Megu u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ova utakmica...

POVEZANE OBJAVE