ZVEZDA RUŠI ODBRANOM: Nova pobeda u Evroligi!

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su drugi uzastopni trijumf u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju. U Štark areni pobeđena je ekipa litvanskog Žalgirisa – 73-61.

Većim delom utakmica je bila izjednačena, a o tome svedoči podatak da je tek na samom kraju utakmice jedan od timova ostvario dvocifrenu prednost.

Prva četvrtina je protekla u egalu, s tim da je Zvezda odigrala bolje u prvom delu četvrtine, a Žalgiris u drugom. Zvezda je do 8. minuta održavala blagu prednost, a u tim momentima je dobrom igrom prednjačio Nejt Volters. Prednost crveno-belih je iščezla nakon trojke Gifija Najlsa za 13-12, a ubrzo je Žalgiris prešao i u vođstvo. Na samom kraju četvrtine je usledila kazna za promašene trojke Lazarevića i Dobrića, pa je zahvaljujući novim poenima Najlsa, ekipa Žalgirisa okončala prvu četvrtinu prednošću od pola koša.

Zvezda je do polovine druge deonice imala velikih problema u napadu, pa je Žalgiris ponovo stekao blagu prednost. Ipak, Dejan Radonjić je u tim trenutcima zatražio tajm-aut, nakon kog košarkaši Zvezde nisu dozvolili da se njihov protivnik odlepi na veću razliku, a poenima Luke Mitrovića i Nejta Voltersa je na veliki odmor otišla sa prednošću- 29:27.

Na početku drugog poluvremena glavnu rolu je odigrao Nikola Kalinić, koji je sa vezanih pet poena svom timu doneo prednost od 7 poena razlike. Prvu značajniju prednost Zvezda je ostvarila košem Ostina Holinsa, kada se popela na 8 poena razlike, što je sve do samog kraja bila najveća prdnost na utakmici.

U 32. minutu je Lekavičijus trojkom iz teške pozicije potpuno vratio Žalgiris u igru. Do tri minuta pre kraja igrala se egal utakmica, kada je igrače litvanskog kluba izdao šut, što je Zvezda umela da iskoristi. Prvo dvocifreno vođstvo na utakmici Zvezdi je doneo Nikola Kalinić kada se utakmica već bližila kraju za 68-58, a definitivno je utakmica bila rešena nakon trojke Ostina Holinsa za 71-61 u poslednjem minutu utakmice.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bili su Nikola Kalinić sa 15 poena, koji je uz to imao i pet skokova i tri asistencije, Ognjen Dobrić sa 13, te Luka Mitrović, koji je uz 12 poena zabeležio i sedam skokova i dve asistencije. Na drugoj strani najviše poena je postigao centar Džoš Nebo sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i 10 skokova, od čega čak pet ofanzivnih.

Crvena zvezda će u narednom kolu igrati protiv ekipe CSKA na gostujućem terenu, dok će Žalgiris ići na noge Olimpijakosu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VUJOŠEVIĆ: Ne volim Zvezdu zbog povlašćenog statusa

Nekadašnji dugogodišnji trener Partizana, ali u jednom periodu i Crvene zvezde, Duško Vujošević gostovao je u emisiji "360 stepeni"...

POVEZANE OBJAVE