Crvena zvezda želi da nastavi sa pobedama protiv TENT-a

Odbojkašice Crvene zvezde sjajno su započele sezonu pošto su u prva dva kola Superlige Srbije u odbojci zabeležile su dve pobede. Najpre je u Beogradu savladan večiti rival Partizan 3:1, da bi izabranice trenera Aleksandra Vladisavljeva  u Lazarevcu savladale Železničar 3:2. U petak ih očekuje još jedan derbi, ovoga puta na Banjicu stiže TENT.

Povodom derbija 3. kola Superlige Srbije održana je konferencija za novinare kojoj su prisustvovali prvi trener Aleksandar Vladisavljev i korektor ekipe Tara Taubner.

Strateg Zvezde najpre se osvrnuo na duel u Lazarevcu

Veoma težak raspored za nas na startu sezone, ali dobro je krenulo, dva meča, dve pobede. Značajan trijumf u Lajkovcu protiv rivala koji ima najviše ambicije i izuzetni kvalitet. U situaciji kad smo gubili 2:0 u setovima i tražili prava rešenja za igru našeg domaćina, ekipa je pokazala odličan karakter. Nismo odustajali ni u trenucima kad nije sve išlo kako smo mi želeli. Uz neke korekcije u toku same utakmice i neku promenu pristupa uspeli smo da uzmemo stvar u svoje ruke i zabeležimo veoma vrednu pobedu.

Govoreći o kvalitetima rivala Vladisavljev je istakao da je reč o odlično selektirnoj ekipi.

Ekipu TENTa čine kadetske, juniorske pa i seniorske reprezentativke na čelu sa Sarom Carić. Naš rival je najdominantnija ekipa što se fizičkih predispozicija tiče, veoma visoka i snažna ekipa. Iako po godinama vrlo mlada, to je rival koji zaslužuje svako poštovanje. U pripremnom periodu su igrale sjajno, i ono što je izvesno je da nam u goste dolazi ekipa koja je u odoličnoj formi, koja sjajno igra. Sa druge strane, jedina naša opcija je pobeda. Poštujemo svakog rivala, ali mi idemo od meča do meča, a cilj je da u svakom pružimo maksimum. Ubeđen sam da je taj visoki nivo koji možemo da igramo nama dovoljan za pobedu, zaključio je Vladisavljev.

Korektor ekipe Tara Taubner se slaže da je žreb Zvezdi u prva tri kola doneo tri derbija, ali ističe da njena ekipa u svaki duel, bez obzira na rivala, ulazi sa najvećim ambicijama.

Ne bih se previše osvrtala na ono što je bilo. Proriv Lajkovca smo se ni iz čega izvukle i pobedile. Imamo dobru energiju, i sa njom očekujemo novi meč.

Kako uzdanica Zvezde ističe atmosfera u ekipi je odlična.

–  Ono što je nama najvažnije jeste da imamo dobru energiju. Atmosfera je pre svega zdrava, jedna drugu bodrimo i kad vodimo i kad gubimo. Dišemo kao jedan tim, i spremne smo za novi izazov, zaključila je Taubner.

Trener Vladisavljev je pozvao navijače da dođu na Banjicu i budu uz crbeno-bele devojke istakavši da im podrška navijača mnogo znači. Utakmica Crvena zvezda – TENT na programu je u petak od 18.30 časova. Meč se igra u sali USC “Voždovac” na Banjici.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

GOTOVO: Liverpul ima novog trenera

Posle razmišljanja od nekoliko meseci i pregovora sa Ćavijem Alonsom i Rubenom Amorinom, Liverpul je konačno pronašao zamenika Jirgenu...

POVEZANE OBJAVE