FSS postavio v.d. slektora “Orlića”

Fudbalski savez Srbije smenio je Zvonka Živkovića sa mesta selektora U21 reprezentacije Srbije.

Uzrok su bili loši rezultati, a na njegovo mesto je postavljen Aleksandar Rogić. On će imati status vršioca dužnosti.

Za mene je ovo veliki izazov jer se radi o jednoj generaciji koja je izuzetno talentovana i pred kojom je lepa fudbalska budućnost. Momci koje ću predvoditi u narednom periodu su nešto najvrednije i najtalentovanije što ova zemlja ima. Moramo svojim radom, profesionalnošću i uticajem na model igre usmeriti njihovu dalju karijeru i pomoći im da ostvare svoje fudbalske snove. Naravno, osnovni cilj je da afirmišemo i stvorimo što više igrača koji će kasnije imati važnu ulogu i u A reprezentaciji Srbije. Zahvalan sam ljudima u Savezu koji su u meni prepoznali pravu osobu da u ovako delikatnom trenutku preuzmem brigu o nasoj mladoj reprezentaciji, rekao je rogić za zvanični sajt FSS.

Rogić od januara radi u FSS.

Dobro sam upoznat sa zahtevima i obavezama u FSS, što je još važnije poznajem sve te momke koji su članovi U-21 selekcije. Imam jako dobru početnu poziciju i neće mi biti potreban nikakav period adaptacije. Potpuno mi je jasno šta nam je činiti, koji su problemi, prednosti i kvaliteti ove reprezentacije. Sada je na nama da svi zajedno u najkraćem mogućem roku izvučemo potencijal iz te ekipe za koju sam siguran da zaslužuje mnogo više bodova nego što ih trenutno ima na tabeli svoje kvalifikacione grupe.

Posle lošeg početka kvalifikacija i ubedljivog poraza u poslednjoj utakmici protiv Francuske na domaćem terenu, najteži zadatak novog selektora biće da na psihološkom planu oporavi ekipu.

Bez dobre hemije i bez prave, familijarne atmosfere nema ni dobrih rezultata. Svakako da taj psihološki aspekt u ogromnoj meri utiče na perfomansu i izdanje svakog pojedinca, samim tim i na učinak reprezentacije. Moj prvi zadatak biće da im povratim izgubljeno samopouzdanje, da ih ponovo ubedim u ono što je apsolutno činjenica, a to je da se radi o fudbalerima velikog potencijala. Ovo što se desilo na početku kvalifikacija treba da shvatimo kao jedan nesrećan splet okolnosti i da svim resursima vratimo momke na pravi kolosek. Ne bih se prihvatao posla da ne verujem u njihov talent i kvalitet.

Rogića već u novembru očekuju prvi ispiti sa novom selekcijom, protiv Farskih Ostrva i Ukrajine.

Nalazimo se praktično na novom početku i najispravniji način je da se fokusiramo na kratkoročne ciljeve. Da se ne bavimo kalkulacijama i šansama za plasman na Evropsko prvenstvo koje su u ovom trenutku svedene na teoriju. Ići ćemo od meča do meča, naša obaveza je da svu svoju energiju usmerimo na prva dva duela protiv Farana i Ukrajinaca. Da potpuno promenimo energiju u ekipi, da uspostavimo određene principe igre i da se dogovorimo oko vrlo jasnog modela po kome bi trebalo da funkcionišemo na svakoj narednoj utakmici. Ubeđen sam da će u tom slučaju i kvalitet ovih momaka doći potpuno do izražaja– izjavio je Aleksandar Rogić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAZOČARAO DOMAĆU PUBLIKU: Zverev poražen od igrača van TOP 100

Nemački teniser Aleksander zvezrev veoma je razočarao domaću publiku, pošto je na turniru u Minhenu poražen u četvrtfinalu od...

POVEZANE OBJAVE