Iz Novog Beograda poručuju pred derbi sa Radničkim: Dođite da uživate u odličnom vaterpolu

Vaterpolo Super liga Srbije ove sezone izaziva veliku pažnju sportske javnosti, srazmerno kvalitetu sastava koji je oformio znatan broj domaćih klubova. Kulminacija će uslediti već u subotu na bazenu “11. april” od 19 sati i 45 minuta kada je na programu prvi veliki derbi ove sezone u kome Novi Beograd dočekuje ekipu Radničkog iz Kragujevca.

Biće to duel dve ekipe sa najvećim ambicijama ove sezone, koji će snage odmeravati i u Ligi šampiona, a ujedno će predstavljati i repriza prošlogodišnjeg finala domaćeg plej-ofa u kome su slavili Kragujevčani.

Pripreme su nam brzo prošle. Iza nas je nekoliko sparnig utakmica i dva uvodna meča domaćeg prvenstva protiv Naisa i Zemuna. Ali, praktično tek sad počinje ono pravo, rekao je trener vaterpolista Novog Beograda Vladimir Vujasinović i potom dodao:

Predstoje nam veoma važne utakmice. Zgusnut ritam teških mečeva startuje ovim duelom sa Radničkim i zavrašava se Fajnal-forom domaćeg Kupa krajem decembra. Igraćemo mečeve na svaka tri dana, a u novembru čak i češće. Za sve to smo vredno trenirali i pokušaćemo da već od ove utakmice sa Kragujevčanima u igri primenjujemo barem delimično ono što smo pripremali proteklih mesec i po dana. Probaćemo da kroz utakmice napredujemo kako bismo završnicu Kupa i borbu za prvi trofej u sezoni dočekali na najbolji mogući način.

Vujasinović je posebno želeo da pohvali igrače na svemu što su pružili do sada:

Momci su radili zaista fantastično. Kada to kažem ne mislim samo na odnos pema treningu i svim obavezama već i za celokupnu atmosferu koju imaju unutar tima. Imali smo i malo sreće, jer većina igrača nije imala problema sa vriusom korona, tako da smo uradili dobar posao. Par momaka je bilo bolesno, ali oni su se oporavali i vraćaju se treninzima, konstatovao je Vujasinović.

Jedan od glavnih aduta Novobeograđana, ne samo u duelu sa Radničkim u subotu, već i čitave sezone, biće proslavljeni reprezentativac Dušan Mandić koji najavljuje izuzetno uzbudljivu utakmicu:

Ovo će biti prva prava utakmica u novoj sezoni. Derbi u punom smilsu te reči. S obzirom na sve okolnosti, sa Kragujevčanima nam ove sezone predstoji sigurno desetak mečeva u svim takmičenjima, tako da će biti dosta zanimljiv i jakih duela, poručio je Mandić istakavši da je ekipa u dobrom ritmu, da odlično trenira i da sve to prati izuzetno pozitivna atmosfera.

Pokušaćemo da iz meča u meč budemo sve bolji, da rastemo kao tim, postepeno gradimo igru i atmosferu, jer je to najbitnije za ekipu. Svi igrači sa nestrpljenjem čekaju ovakve utakmice kao što je meč sa Radničkim i zato se svi radujemo duelu sa Kragujevčanima.

O narednom protivniku Mandić je imao samo reči hvale:

Radi se o izuzetno kvalitenoj ekipi koja je sazrela ove godine. Većina tih igrača osvojili su ovog leta juniorsko prvenstvo sveta, a uz sebe imaju i dvojicu vrhunskih vaterpolista a to su Ćuk i Vrlić. Sigurno su dosta kvalitetniji nego prošle godine i zato pozivam publiku da dođe na bazen i uživa u odličnom vaterpolu, zaključio je Mandić.

Ulaznice za meč između Novog Beograd i kragujevačkog Radničkog od danas su u prodaji i mogu se pribavati po cenama od 300 i 500 dinara na svim prodajnim mestima Tickets-a i blagajni bazena “11. april”, kao i onlajn preko sajta www.tickets.rs.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠPANCI PIŠU: Ivanović bi mogao da završi četvrti mandat u Baskonji, spremna zamena!

Košarkaši Baskonje večeras igraju odlučujuću utakmicu u Evroligi. Ukoliko savladaju Virtus, igraće plej-of seriju sa Real Madridom. U španskom prvenstvu su...

POVEZANE OBJAVE